Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Năstase, către polițiști: Gândiți-vă că aveți de crescut niște copii – Oferă garanții

© Sputnik / Miroslav RotariPrima ședință a Guvernului condus de Maia Sandu
Prima ședință a Guvernului condus de Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Andrei Năstase le spune polițiștilor care nu au de gând să se subordoneze noilor autorități ale republicii Moldova, reprezentate de Guvernul Maiei Sandu, că vor răspunde în fața legii.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Noul ministru de Interne, Andrei Năstase, s-a adresat celor care, după 48 de ore de la investirea guvernului, refuză să permită transferul legitim de putere către popor.

Александр Пынзарь  - Sputnik Moldova
Politică
Ultimă oră: Șeful IGP a fost demis din funcție de noul Guvern

Năstase a spus că o minoritate politică împiedică exercitarea puterii legitime a poporului și a făcut "un apel către orice cetățean să refuze orice provocare din partea rămășiților regimului criminal al regimului al lui Plahotniuc și să zădărnicească escaladarea tensiunilor acumulate în ultimii 9 ani e zile".

Noul ministru de Interne s-a adresat "celor care se poziționează prin acțiunile lor de partea regimului Plahotniuc, care a organizat o veritabilă lovitură de stat prin complicii săi aflați încă în fruntea structurilor de forță ale statului, inclusiv Curtea Constituțională". El a spus că "această situație nu mai poate continua". Iar cei care sunt dispuși, fiind constrânși sau din naivitate, să servească pe "ultimul dictator din Europa" vor răspunde în fața legilor acestei țări.

El a spus că miniștri cabinetului Maia Sandu sprijină, prin răbdarea și înțelepciune de care dau dovadă, eforturilor partenerilor străini de zădărnicire a oricăror forme de violență pe care o caută vechile autorități în vederea destabilizării întregii situații din țară.

În mod special, Andrei Năstase s-a adresat polițiștilor.

"Fac un apel către toți polițiștii din Republica Moldova, către polițiștii cinstiți: vă rog să nu vă compromiteți, așa cum au făcut-o deja o parte dintre comandanții voștri. Vă rog să înțelegeți că nicio instituție aflată în slujba regimului nu se poate plasa deasupra legii fundamentale a statului, deasupra Constituției", a spus el.

Năstase atinge strune sensibile: Gândiți-vă la familiile voastre și la copiii voștri

Noul ministru de Interne, Andrei Năstase, care este și vicepremier în Guvernul Sandu, îi înseamnă pe polițiști să se gândească la familiile lor, la copii lor înainte de a întreprinde acțiuni prin care ar servi vechile autorități.

Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Zinaida Greceanîi: Toți s-au conformat noii conduceri a Parlamentului

"Nu fiți victimele dezinformării și manipulărilor la care, știu sigur, unitățile militare, unitățile de polițiștii sunt astăzi supuse. Vă rog să vă gândiți la familiile voastre și la copiii voștri și să înțelegeți că teama nu vă poate face viața mai bună și doar cinstea, onoarea, curajul și asumarea. Recunoașteți și respectați legile țării și ale Parlamentului legitim al Republicii Moldova", i-a somat el pe polițiști.

Andrei Năstase le-a dat polițiștilor un răgaz ca să aleagă de partea cui sunt.

"Aveți încă răgaz să vă plasați de partea poporului, de partea celor care vor cu adevărat din Moldova să facă o țară normală, o țară de unde oamenii nu mai pleacă, ci se întorc. Voi ați depus un jurământ și aveți de crescut niște copii, vreți o viața normală în propria voastră țară. Vă garantăm și vă garantez acest lucru", a spus noul ministru de Interne.

Fluxul de știri
0