Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zinaida Greceanîi: Toți s-au conformat noii conduceri a Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința parlamentului 08 iunie 2019
Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului a anunțat că nici un angajat din Secretariatul Parlamentului nu va fi dat afară.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat astăzi, 10 iunie, într-un scurt briefing organizat în clădirea Legislativului că întregul Aparat al Parlamentului s-a conformat cerințelor noii conduceri și acum activează în regim normal.

Greceanîi a anunțat că toți angajații din Secretariatul Parlamentului se află acum la muncă și își îndeplinesc funcțiile așa cum prevede fișa de post.

Întâlnirea președintelui Igor Dodon cu diplomații străini - Sputnik Moldova
Politică
Zi agitată la Președinție: Diplomații străini vin pe rând la întâlnirea cu Dodon - Video

”De astăzi, Parlamentul este absolut funcțional. De astăzi, în deplină funcție se află toți membrii Secretariatului Parlamentului. Toți s-au conformat noii conduceri a Parlamentului, președintelui Parlamentului”, a declarat Greceanîi.  

Președintele Parlamentului a precizat că Secretariatul Parlamentului nu este un organ politic, ci un organ care asigură funcționalitatea atât a deputaților, cât și a întregului Parlament.

”Mă bucur de această înțelegere”, a menționat speakerul.

Zinaida Greceanîi a mai afirmat că nimeni din Secretariatul Parlamentului nu va disponibilizat.

”Nu avem de gând să dăm pe nimeni afară. Acei care sunt specialiști trebuie să rămână să muncească”, a precizat președintele Parlamentului.

Zinaida Greceanîi a făcut aceste precizări în contextul în care la ședința din 8 iunie, atunci când a fost constituită alianța PSRM-Blocul ACUM și formate organele de conducere ale Legislativului ales pe 24 februarie,  în sala de ședințe a Parlamentului nu ardea lumină, iar microfoanele deputaților nu erau conectate.

Fluxul de știri
0