Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Consiliul Europei îi cere socoteală Curții Constituționale de la Chișinău

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaОтражение флага Евросоюза в окне одного из зданий в Брюсселе.
Отражение флага Евросоюза в окне одного из зданий в Брюсселе. - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Europei a solicitat opinia Comisiei de la Veneţia privind condiţiile în care a fost dizolvat Parlamentul din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, a anunțat că va cere urgent opinia Comisiei de la Veneția cu privire la condiţiile de dizolvare a Parlamentului din Republica Moldova, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituției.

Открытие офиса связи НАТО в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
NATO este îngrijorată de criza politică din Moldova - Declarație

Thorbjørn Jagland s-a declarat îngrijorat de evenimentele care au avut loc pe scena politică din Republica Moldova în ultimele zile şi a făcut apel Parlamentului ales, Guvernului legitim şi forțelor politice să acționeze cu calm și responsabilitate.

„Deciziile recente ale Curții Constituționale sunt dificil de înțeles şi par arbitrare în raport cu textul Constituției şi a standardelor legilor internaționale. Într-un stat democrat, toată lumea trebuie să respecte Constituția, în caz de incertitudine este necesar un sfat obiectiv”, se menționează în comunicatul Consiliul Europei, care este citat de presa internațională.

US State Department building - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Departamentul de Stat al SUA a recunoscut rezultatele alegerilor din Moldova

„Am decis, în calitate de Secretar General, să cer opinia urgentă a Comisiei de la Veneţia cu privire la deciziile recente, inclusiv cea referitoare la condiţiile de dizolvare a Parlamentului.

Vineri, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a emis o decizie conform căreia preşedintele Igor Dodon era obligat să dizolve Parlamentul în data de 8 iunie, deoarece a depăşit termenul de 90 de zile de la alegeri pentru formarea unui Guvern.

Fluxul de știri
0