Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Departamentul de Stat al SUA a recunoscut rezultatele alegerilor din Moldova

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteUS State Department building
US State Department building - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și blocul proeuropean ACUM au format sâmbătă o majoritate parlamentară, iar după trei luni de așteptare, țara a primit un nou guvern.

BUCUREȘTI, 10 iun - Sputnik. Departamentul de Stat al SUA a declarat că alegerile din 24 februarie în Republica Moldova au fost competitive și au exprimat voința poporului și cheamă părțile conflictului politic din țară la dialog.

"Statele Unite solicită tuturor partidelor din Republica Moldova să demonstreze reținere și să convină asupra unei căi de urmat prin dialogul politic", se arată într-o declarație a instituției.

"Alegerile parlamentare din 24 februarie au fost competitive și nu au încălcat drepturile fundamentale ale omului. Voința poporului moldovenesc exprimată în aceste alegeri trebuie să fie respectată fără intervenție", a subliniat Departamentul de Stat, promițând sprijin țării și în continuare.

Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Președintele Dodon a anunțat două măsuri ca "Plahotniuc să plece"

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și blocul proeuropean ACUM au format sâmbătă o majoritate parlamentară, iar după trei luni de așteptare, țara a primit un nou guvern.

Curtea Constituțională a declarat aceste decizii ilegale, iar Parlamentul a răspuns că Partidul Democrat, care se declară încă la putere, încearcă să uzurpeze puterea prin judecătorii Curții Constituționale. Duminică, Pavel Filip, care a fost numit de Curtea Constituțională președinte interimar Republicii, a semnat un decret de dizolvare a parlamentului și a convocat alegeri anticipate pe 6 septembrie. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a numit decizia Curții Constituționale privind suspendarea lui un pas disperat care vizează uzurparea puterii.

Fluxul de știri
0