Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transportatorii sunt disperați: Comision de 10% din prețul biletelor, luat de autogări

© Sputnik / OsmatescoOleg Lipskii
Oleg Lipskii   - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Firmele care se ocupă cu transportul de pasageri se confruntă cu probleme, în special după ce statul a transmis către un investitor privat, pentru un termen de 25 de ani, gările auto din Moldova. Declarația aparține vicepreședintelui Uniunii Transportatorilor și drumarilor din Moldova Oleg Lipskii.
Transportatorii sunt disperați: Comision de 10% din prețul biletelor, luat de autogări

Oleg Lipskii spune că firmele care transportă pasagerii sunt impuse să achite un comision de 10% din prețul fiecărui bilet companiei private care a luat în concesiune Î.S. „Gările și Stațiile Auto". Lipskii mai declară că transportatorii activează în pierdere.

”Pe lângă faptul că sunt obligați să achite un impozit de 10%, se mai adaugă și o modificare efectuată la Codul Codului transporturilor rutiere prin care firmele de transport de pasageri sunt obligate să îmbarce pasagerii doar în gările auto”, spune Lipskii.

Oleg Lipskii - Sputnik Moldova
Deputat: Gările auto din țară nu trebuie concesionate

O clauză din contractul de concesiune a gărilor auto între Guvern și întreprinderea privată prevede că ea va avea dreptul să perceapă taxe pentru utilizarea obiectului pentru a-şi compensa investițiile și pentru a acoperi costurile de întreținere, precum și pentru a obține profituri. Decizia Guvernului prevede transmiterea către investitorul privat, pentru un termen de 25 de ani, a drepturilor de operare a serviciilor prestate de Î.S. „Gările și Stațiile Auto" și a bunurilor necesare prestării acestor servicii. Partenerul privat va efectua investiții din surse proprii de aproximativ 200 de milioane de lei pentru lucrări de reparație, reconstrucții și  procurarea de echipamente.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0