Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O companie avia din Ucraina, fără certificat de operator aerian - Detalii

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova anunță despre suspendarea certificatului de operator aeriana a unei companii aeriene din Ucraina după ce au depistat mai multe încălcări care afectează siguranța zborurilor.

Chișinău, 7 iun - Sputnik. Compania aeriană YanAir LTD i-a fost suspendat certificatul de operator aerian, anunță Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova.

Avion al companiei BlueBird Airways - Sputnik Moldova
Societate
Accident sau provocare aeronautică: Reacția oficială a autorităților

Potrivit autorităților, decizia a fost luată p 7 iunie de Administrațía de Stat a Aviaíe Civile din Ucraina. Totodată, autoritatea aeronautică precizează că anterior, o aeronavă a companiei YanAir de tip Boeing 737-400, număr de înmatriculare UR-COX, fiind contractată în 2018 de operatorul național „Air Moldova” , a fost implicată, pe 19 aprilie 2019, într-un eveniment aeronautic în spațiul aerian al țării noastre.

Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a demarat o anchetă, iar pe 26 aprilie 2019 a sesizat Autoritatea competentă din Ucraina și a transmis în adresa acesteia informațiile acumulate pentru investigarea circumstanțelor producerii evenimentului.

”La 3 iunie curent, AAC a fost informată de către Administrația de Stat a Aviației Civile din Ucraina despre inițierea investigației”, precizează serviciul de presă al instituției printr-un comunicat.

Кирилл Габурич  - Sputnik Moldova
Politică
Schimbări la Autoritatea Aeronautică Civilă: Iată ce a decis Guvernul - Detalii

Autoritatea competentă din Ucraina au depistat mai multe încălcări care afectează siguranța zborurilor. Ca rezultat, certificatul de operator aerian al companiei YanAir a fost suspendat și i-a fost interzise efectuarea zborurilor până la înlăturarea tuturor neconformităților.
Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova reiterează că prioritatea activității sale este direcționată spre menținerea unui nivel înalt de siguranță a zborurilor și securității aeronautice în domeniul aviației civile.

Fluxul de știri
0