Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Schimbări la Autoritatea Aeronautică Civilă: Iată ce a decis Guvernul - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariКирилл Габурич
Кирилл Габурич  - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat proiectul cu privire la organizarea şi funcționarea Autorității Aeronautice Civile - detalii.

CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la organizarea și funcționarea Autorității Aeronautice Civile. Documentul prevede modificări în sistemul de finanțare care se referă la trecerea de la autogestiune la finanțarea din bugetul de stat și atribuirea statutului de funcționari publici angajaților instituției.

În cadrul Autorității Aeronautice Civile vor activa funcționari publici și alte categorii de personal, a căror activitate este reglementată de cadrul normativ în domeniul muncii și respectiv aceștia urmează a fi remunerați în condițiile legii din 2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, directorul și directorul adjunct vor fi numiți în funcție publică și eliberați sau destituiți din funcție publică prin concurs, în condițiile legii, de către Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Autorii spun că scopul acestui document este de a respecta angajamentele Guvernului Republicii Moldova, de a continua eficientizarea administrației publice și pentru a oferi cetățenilor servicii la cel mai înalt nivel în  conformitatea cu practicile democrațiilor europene.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0