Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Piloții moldoveni foști prizonieri ai talibanilor vor merge gratuit într-o vacanță

© Photo : Facebook / Valan ICCElicopter - Imagine Simbol
Elicopter - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Cei doi piloți moldoveni, care au fost luați ostateci de către talibani în 2015 și eliberați la începutul lui 2019, vor merge într-o vacanță la Soci.

CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. Igor Dodon a avut o întrevedere cu Igor Ceaika, membru al Consiliului general al Asociației „Delovaia Rossia” și membru al Consiliului Economic Moldo-Rus.

Президент РФ В. Путин принимает участие в заседании Высшего Евразийского экономического совета - Sputnik Moldova
Igor Dodon: Sper să formăm un guvern care va colabora cu Rusia

Dodon i-a mulțumit lui Ceaika pentru contribuția substanțială în eliberarea piloților moldoveni din captivitatea talibanilor, dar și pentru grija pe care o poartă în continuare față de aceștia și familiile lor.

„Acest gest uman denotă respectul deosebit față de Moldova și cetățenii săi din partea Federației Ruse. O dovadă a acestui fapt este și invitația domnului Ceaika pe care a făcut-o în adresa ambelor familii ale piloților moldoveni de a petrece o vacanță în această vară la Soci, din contul părții ruse”,a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Amintim că, în 2015, trei piloți moldoveni care transportau 18 militari cu un elicopter de tip Mi-17 au fost atacați în Afganistan. Piloții au fost nevoiți să aterizeze de urgență, iar când au ajuns la sol, unul dintre moldoveni a fost omorât, ceilalți doi fiind luați ostatici.

Fluxul de știri
0