Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Federația Rusă ar putea deveni „țară de tranzit” pentru comerțul de mărfuri Europa-Asia

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Trecere la banca de fotografiiKremlin
Kremlin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Consolidarea cooperării dintre statele membre ale Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (SCO) permite Rusiei să aibă avantaje din oportunitățile de tranzit între Asia și Europa.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Şeful Serviciului Vamal Federal al Federației Ruse (FSC), Vladimir Bulavin, a declarat că Rusia ar putea deveni în curând țară de tranzit pentru mărfuri între Europa și Asia.

„Nivelul de dezvoltare a relațiilor bilaterale și multilaterale arată că în viitorul apropiat va exista cu siguranță un progres care va permite țărilor din SCO să profite de posibile oportunități de tranzit dintre Asia și Europa”, a declarat Bulavin, citat de RT.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: De ce Rusia nu are altă opțiune decât să-și mențină arsenalul nuclear

El a spus că FCS împreună cu colegii săi chinezi au realizat cu succes recunoașterea reciprocă a sistemului de control vamal.

În plus, părțile au convenit asupra unui sistem de gestionare a riscurilor și de schimb de informații despre mărfurile care vor trece frontierele de stat.

Organizația pentru Cooperare de la Shanghai (SCO), considerată în general ca fiind „alianța Estului”, este cea mai mare organizație regională din lume în ceea ce privește acoperirea geografică și populația. Acesta acoperă trei cincimi din continentul euroasiatic și aproape jumătate din populația lumii.

Acordul de înființare a SCO a fost încheiat în 2001 de șase state fondatoare – Rusia, China, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan. În 2017, India și Pakistan au devenit membre cu drepturi depline ai SCO. Afganistan, Belarus, Iran și Mongolia au în prezent de statutul de observator, în timp ce Sri Lanka, Turcia, Azerbaidjan, Armenia, Cambodgia și Nepal sunt parteneri de dialog.

Anul trecut, premierul rus Dmitri Medvedev a declarat că Moscova sprijină trecerea la monedele naționale în acordurile dintre statele membre ale SCO, ceea ce ar putea deschide noi perspective pentru alianță.

Băncile centrale ale țărilor din BRICS, precum și SCO și Uniunea Economică Eurasiatică (EEU), condusă de Rusia, lucrează deja la dezvoltarea unui spațiu comun de plăți.

Fluxul de știri
0