Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: De ce Rusia nu are altă opțiune decât să-și mențină arsenalul nuclear

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Fiecare putere nucleară trebuie să-și mențină intact arsenalul strategic pentru a-și garanta suveranitatea, a declarat Serghei Lavrov într-un interviu acordat presei rusești. El a reamintit însă că Rusia a propus Statelor Unite să facă o declarație comună cu privire la inadmisibilitatea unui război nuclear.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Menţinerea armelor nucleare este un mijloc de garantare a suveranităţii Rusiei, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat grupului rus de presă RBK, citat de Sputnik France.

”Nu vreau să spun că trebuie să vorbim despre posibilitatea unui război nuclear, dar fiecare stat trebuie să-și mențină forțele strategice nucleare (…). Aceasta nu este alegerea noastră”, a spus diplomatul rus.

Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Dialogul Rusia – NATO mai poate reveni pe un făgaș constructiv

Lavrov a mai precizat că nu Rusia a redus pragul de utilizare a armelor nucleare. În februarie 2018, Statele Unite au adoptat noul proiect de ”Revizuire a doctrinei nucleare” (NPR). Acest document prevede, printre altele, dezvoltarea de arme nucleare cu putere redusă.

”Statele Unite au făcut aceasta în doctrina lor nucleară”, a declarat Serghei Lavrov.

Ministrul rus a reamintit că anul trecut Moscova a propus Washingtonului să formuleze o declarație comună cu privire la inadmisibilitatea unui război nuclear. Potrivit lui Lavrov, partea americană încă se gândește la această propunere.

Anterior, cotidianul rus Kommersant a dezvăluit că Rusia a prezentat autorităților americane, în octombrie 2018, un proiect de declarație în care se precizează că nu ar putea exista un câștigător într-un război nuclear și că nu ar trebui declanșat niciodată.

Fluxul de știri
0