Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrian Candu: Vom avea alegeri parlamentare anticipate

© Sputnik / Miroslav RotariДемократическая партия Молдовы ПДМ
Демократическая партия Молдовы ПДМ - Sputnik Moldova
Abonare
Imediat după ședința Consiliului Republican al PSRM care nu a luat nicio decizie privind constituirea unei alianțe de guvernământ, s-a întrunit în ședință Consiliul Politic Național al PDM, iar Andrian Candu și Pavel Filip au făcut declarații de presă.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Reprezentantul Partidului Democrat, fostul președinte al Legislativului Andrian Candu a declarat după Consiliul Politic Național al Partidului Democrat că Republica Moldova intră în noi alegeri parlamentare anticipate.

Конституционный суд  - Sputnik Moldova
Politică
Decizie importantă a CC: Cel mai probabil, vom avea alegeri parlamentare anticipate

"Vor fi alegeri anticipate. Cu regret în 3 luni de zile nu s-au găsit soluții pentru formarea guvernului", a spus Candu.

Candu a mai spus că cheltuielile pentru următoarele alegeri parlamentare anticipate trebuie să fie suportat de partidele politice care le-au provocat.

Și premierul interimar Pavel Filip a vorbit în fața jurnaliștilor. El a dat asigurări că actuala criză politică, care a fost provocată de politicieni, nu va provoca efecte economice nefaste. Filip a precizat că bani în bugetul statului sunt suficienți pentru a plăti salarii, pensii, pentru a finanța administrația publică locală și programele naționale inițiate de Guvern.  

Fluxul de știri
0