Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rușinos: Iată ce le făcea producătorilor de carne un medic veterinar de la ANSA

© Sputnik / Максим Богодвид / Trecere la banca de fotografiiVeterinărie - Imagine Simbol
Veterinărie - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un medicul veterinar al ANSA, dar şi proprietarul unui abator din Cahul au fost reţinuţi de oamenii legii.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Medicul veterinar al Direcţiei teritoriale Cahul şi Vulcăneşti din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, precum şi proprietarul unui abator din Cahul au fost reţinuţi de către ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurorii anticorupţie.

Inculpații sunt bănuiţi că ar fi creat o schemă de estorcare de bani de la agenţii economici din zonă, specializaţi în comerţul cu produse de origine animală, pentru a le elibera certificate sanitar-veterinare.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Cetățenii vor plăti pentru serviciile prestate de ANSA

Potrivit materialelor cauzei, medicul veterinar elibera certificatele sanitar-veterinare pentru comercializarea cărnii de bovină sau porcină numai după ce primea, pe lângă taxa oficială de 54 de lei, un adaos de 800 de lei per act. Banii ajungeau la el prin intermediul unui şef de abator, care avea rolul de intermediar în afacerea cu certificate.

Ofiţerii DGT Sud a CNA au fost sesizaţi de mai mulţi agenţi economici care s-au plâns că sistematic li se cer bani pentru certificatele sanitar-veterinare. În acest caz, CNA s-a autosesizat şi a pornit investigaţiile, monitorizând activitatea ilicită a bănuiţilor mai multe săptămâni.

În urma acumulării dovezilor, medicul veterinar şi proprietarul abatorului au fost reţinuţi, pe numele lor fiind deschis un dosar penal pentru corupere pasivă.

ANSA - Sputnik Moldova
Societate
ANSA: Controale inopinate la mai mulți agenți economici și întreprinderi din țară

În prezent, aceştia se află în custodia CNA pentru 72 de ore. CNA şi procurorii continuă investigaţiile în acest caz.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula, a scris pe pagina sa de Facebook că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor nu va tolera astfel de practici ilegale și a îndemnat toți consumatorii sau operatorii economici să sesizeze instituția referitor la orice suspiciune de corupție sau ilegalitate la Linia fierbinte ANSA 080080033 sau la Linia naţională anticorupţie 080055555!

Fluxul de știri
0