Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANSA: Controale inopinate la mai mulți agenți economici și întreprinderi din țară

Abonare
Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a efectuat controale în școli, depozite, magazine și ferme.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Timp de o săptămână, inspectorii ANSA au efectuat mai multe controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, depozite, ferme de întreținere a animalelor, piețe, magazine și chiar instituții de învățământ, în urma cărora au depistat peste 80 de nereguli.

Escuela - Sputnik Moldova
Societate
ANSA a verificat blocurile sanitare din școli și grădinițe: Ce nereguli a găsit

Potrivit instituției, în perioada 14 — 20 septembrie, au fost efectuate 46 de controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, la 7 agenți economici, utilizatori de produse de uz fitosanitar și fertilizanți și 4 depozite pentru păstrare temporară.

Tot în aceeași perioadă, ANSA a verificat și 3 agenți economici care cultivă semințe și material săditor pentru comercializare pe piețele interne și peste hotare.

Inspectorii ANSA s-au deplasat la 16 ferme de întreținere a animalelor, 1 gospodărie particulară, 17 stâne de ovine și caprine și 1 punct farmaceutic unde au efectuat controale planificate și inopinate.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității 21 de puncte de colectare a laptelui, 1 abator, 6 depozite frigorifice, 3 secții de prelucrare a cănii, 1 piață agroalimentară și 3 magazine de comercializare a produselor din carne.

Controlului au fost supuse o moară, o fabrică de vin, două unități de deshidratare a fructelor, două brutării, și trei unități de fabricare a uleiului vegetal.

Inspectorii pentru supravegherea comerțului au vizitat 77 de magazine alimentare, 4 gherete alimentare, 1 magazin specializat.

Totodată, au fost întreprinse vizite de control la o sală de festivități, trei cafenele, două baruri, la 37 de blocuri alimentare din instituții școlare, preșcolare și la un bloc alimentar din cadrul unui spital raional.

În total, în urma controalelor efectuate, inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor au întocmit 146 de prescripții și 11 procese verbale de contravenție.

Fluxul de știri
0