Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PSRM salută decizia PAS de formare a guvernului și speră că va adera și Platforma DA

© Sputnik / Miroslav RotariПервое заседание парламента 2019
Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat pe pagina de internet oficială a partidului că salută decizia PAS al Maiei Sandu de a instala un guvern ACUM cu sprijinul socialiștilor care ar obține în schimb funcția de președinte al Parlamentului.

CHIȘINĂU, 5 iun - Sputnik. Pe pagina sa de internet, PRSM afirmă că "de la bun început, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a promovat consecvent punerea în aplicare a poziției aprobate de către Consiliul Republican al PSRM din 12 aprilie curent și va acționa în continuare în conformitate cu această decizie".

Consiliul Politic Național al PAS - Sputnik Moldova
Politică
PAS anunță constituirea unui guvern cu PSRM, fără Platforma DA?

“PSRM salută intenția și decizia deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), parte componentă a blocului ACUM, de a debloca activitatea Parlamentului. Menționăm faptul că această abordare constructivă am urmărit-o și în cadrul negocierilor purtate ieri pe 4 iunie 2019", afirmă liderii socialiști.

Ei însă atrag atenția supra faptului că PAS și PRSM nu au suficiente voturi pentru a forma un guvern, de aceea sunt în așteptarea unei decizii din partea Platformei Da.

Акция протеста перед Парламентом Республики Молдова  - Sputnik Moldova
Politică
Decizie importantă a Platformei DA: Formează sau nu guvernul cu PAS și PRSM

"Totodată, în contextul celor menționate mai sus atragem, atenția asupra faptului că PSRM și PAS nu au la această etapă un număr suficient de deputați ca să poată pune în aplicare aceste decizii. Ne exprimăm speranța că în cel mai scurt timp o astfel de poziție mai constructivă decât anterior va fi exprimată și de către deputații partidului Demnitate și Adevăr (DA)”, se arată în comunicatul de presă al socialiștilor.

Fluxul de știri
0