Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizie importantă a Platformei DA: Formează sau nu guvernul cu PAS și PRSM

© Sputnik / Miroslav RotariАкция протеста перед Парламентом Республики Молдова
Акция протеста перед Парламентом Республики Молдова  - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul Politic Permanent al Platformei Demnitate și Adevăr se va întruni mâine în ședință pentru a decide dacă participă sau nu la formarea guvernului alături pe PAS-ul Maiei Sandu și PRSM-ul Zinaidei Greceanâi.

CHIȘINĂU, 5 iun - Sputnik. Biroul Politic Permanent al Platformei Demnitate și Adevăr a anunțat pe Facebook că a luat act de decizia Consiliului Politic Național al PAS, partenerul lor în cadrul Blocului Politic ACUM. 

"Având în vedere noile circumstanțe, Biroul Politic Permanent a decis convocarea în regim de urgență a ședinței Consiliului Politic Național al partidului pentru joi, 6 iunie 2019", anunță Biroul Politic al Platformei Demnitate și Adevăr.

Amintim că acum o oră Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate a votat astăzi pentru constituirea unui guvern, cel mai probabil, împreună cu deputații Partidului Socialiștilor. Cel puțin asta ar fi de înțeles din mesajul făcut public pe internet de reprezentanții acestui partid politic.

Consiliul Politic Național al PAS - Sputnik Moldova
Politică
PAS anunță constituirea unui guvern cu PSRM, fără Platforma DA?

"Astăzi, Consiliul Politic Național al PAS, cu 46 de voturi „Pentru” și 1 „Împotrivă” din 47 de membri prezenți, și-a asumat o decizie dificilă prin care să putem debloca situația politică actuală și oferi Moldovei un guvern legitim și democratic. CPN al PAS a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM. Decizia nu se bazează pe încredere și parteneriat cu socialiștii, decizia este unica fezabilă să oprească dictatorul să pună stăpânire pe țară pentru următorii 10 ani, cel puțin", scriu pe Facebook reprezentanții PAS.

Fluxul de știri
0