Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PAS anunță constituirea unui guvern cu PSRM, fără Platforma DA?

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate a votat astăzi pentru constituirea unui guvern, cel mai probabil, împreună cu deputații Partidului socialiștilor. Cel puțin asta ar fi de înțeles din mesajul făcut public acum câteva minute pe internet de reprezentanții acestui partid politic.

CHIȘINĂU, 5 iun - Sputnik. Membrii PAS au plasat un text pe pagina lor oficială de Facebook în care afirmă că membrii Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate au votat pentru "deblocarea situației politice actuale și pentru oferirea Moldovei unui guvern legitim și democratic".

"Astăzi, Consiliul Politic Național al PAS, cu 46 de voturi „Pentru” și 1 „Împotrivă” din 47 de membri prezenți, și-a asumat o decizie dificilă prin care să putem debloca situația politică actuală și oferi Moldovei un guvern legitim și democratic. CPN al PAS a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM. Decizia nu se bazează pe încredere și parteneriat cu socialiștii, decizia este unica fezabilă să oprească dictatorul să pună stăpânire pe țară pentru următorii 10 ani, cel puțin", scriu pe Facebook reprezentanții PAS.

Este curios să menționăm că la luarea acestei decizii nu au participar partenerii politici ai PAS – Platforma Dreptate și Adevăr al lui Andrei Năstase.

"Sperăm că această decizie va fi împărtășită de partenerii noștri din blocul ACUM, Platforma DA. Reiterăm că toate deciziile pe care le vom lua vor fi doar în interesul eliberării cetățenilor de teroare și mizerie", scriu membrii PAS pe pagina lor de Facebook.

Deocamdată nici Platforma DA și nici PSRM nu a venit cu o reacție la anunțul făcut de PAS.

Fluxul de știri
0