Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu transportul public pe parcursul verii: Decizia Primăriei Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariТроллейбус
Троллейбус  - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Capitalei a anunțat ce se va întâmpla cu transportul public pe parcursul verii - iată ce au decis autoritățile.

CHIȘINĂU, 04 iunie – Sputnik, E.L. Pe parcursul verii, numărul troleibuzelor și autobuzelor care circulă pe străzile Chișinăului va fi redus cu zeci de unități. Numărul acestora va fi redus cu 8% până la 16 iunie, astfel încât pe străzile Capitalei vor rămâne să circule zilnic 288 de troleibuze și 103 autobuze.

Trafic auto  - Sputnik Moldova
Societate
Atenție șoferi: Trafic suspendat pe câteva străzi din Capitală

Într-o a doua etapă, din 16 iunie până la 31 august, numărul troleibuzelor din circulație va mai fi redus cu 22 de unități, iar al autobuzelor - cu două unități. Astfel, până în septembrie, pe rutele municipale vor circula doar 266 de troleibuze și 101 autobuze.

Numărul călătorilor este mai mic pe parcursul verii cu 20-25%, pentru că angajații pleacă în concedii, iar copiii sunt în vacanță – astfel și-a argumentat decizia Primăria Chișinău.

În plus, numărul de troleibuze emise zilnic la linie este acum cu 23 de unități mai mare decât în perioada corespunzătoare a anului trecut, după ce a fost „extinsă rețeaua de acoperire” și au fost deschise rute noi, a precizat în ședința Primăriei din 3 iunie șeful de la „Regia Transport Electric Chișinău”, Dorin Ciornîi.

Camere de supraveghere video trafic auto - Sputnik Moldova
Societate
Atenție șoferi: Riscați să vă alegeți cu amenzi pe aceste străzi din Chișinău - Detalii

Potrivit responsabilului, pe durata perioadei estivale, numărul unităților de transport de pe rute este redus în fiecare an.

Totodată, numărul de autobuze de pe linia nr. 31, „str. Tighina - orașul Vadul lui Vodă”, în zilele de sâmbătă și duminică, va fi suplimentat cu o unitate pe parcursul verii, a anunțat șeful „Parcului Urban de Autobuze”, Vitalie Copaci.

Din 16 iunie, noul program de activitate al rutelor de troleibuz și autobuz va fi afișat în stațiile de așteptare, precum și în unitățile de transport public, potrivit Primăriei Chișinău.

Fluxul de știri
0