Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație - Președintele Serbiei: „Kosovarii vor mai încerca să ocupe nordul Kosovo”

© AP Photo / Darko VojinovicAleksandar Vucic
Aleksandar Vucic - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că forțele speciale ale Kosovo vor mai încerca să ocupe regiunea de nord a provinciei, locuite preponderent de etnici sârbi.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Autoritățile autoproclamatei republici Kosovo vor încerca din nou să ocupe cu forța localitățile populate de sârbi din nordul provinciei, a declarat deputaților parlamentului de la Belgrad, președintele Serbiei, Aleksandar Vučić.

Acțiunile unităților speciale ale poliției ale autoproclamatei republici Kosovo în nordul provinciei au demarat în această dimineață, sub pretextul luptei cu crima organizată.

Armata - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Serbia: Armata, în stare de alertă maximă – Există pericolul de conflicte armate

Forțele de ordine kosovare au pătruns cu zeci de mașini blindate în zonele locuite de etnici sârbi în Nordul Kosovo. Localnicii au ridicat baricade pe șoselele din Kosovska Mitrovica și Zubin Potok și au intrat în conflict cu poliția, fiind trase și focuri de armă.

Câteva persoane au avut de suferit, inclusiv trei polițiști, un jurnalist și doi angajați ai misiunii ONU, unul dintre care este cetățean al Rusiei, Mihail Krasnoșekov. Ulterior, acesta a fost eliberat, fiind spitalizat din cauza rănilor primite. Președintele Vučić a ordonat punerea forțelor armate ale țării și MAI în stare de alertă maximă.

“Faptul că unitățile kosovare sunt retrase din nordul provinciei, unde au pătruns în această dimineață, nu ar trebui să ne bucure prea mult, pentru că ei vor încerca din nou s-o facă, în mai multe rânduri, pentru că nordul provinciei Kosovo și Metohia este visul lor mare și tot vis va rămâne”, a declarat președintele sârb.

“Toți împreună vom lupta pentru Serbia, pentru interesele poporului nostru în Kosovo. Sunt convins că printr-o politică responsabilă și serioasă vom crea condiții în care din niște situații de impas să facă cât mai mult pentru țara și poporul nostru și vom pierde mai puțin din ceea ce ar trebui”, a menționat Vučić.

Fluxul de știri
0