Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Serbia: Armata, în stare de alertă maximă – Există pericolul de conflicte armate

© AP Photo / Visar KryeziuArmata - Imagine Simbol
Armata - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Serbiei a plasat armata în stare de alertă după incidente provocate de trupele speciale din Kosovo.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a ordonat punerea forțelor armate și trupelor speciale ale MAI în stare de alertă maximă, transmite postul național sârb de televiziune.

Флаги Косово, США и Албании - Sputnik Moldova
Tensiuni între SUA și Kosovo: Washingtonul amenință Priștina cu sancțiuni

Acest lucru s-a întâmplat după incidentul din Kosovo în care, în dimineața zilei de marți, în nordul autoproclamatei Republici au fost reținuți, potrivit informațiilor preliminare, 13 sârbi.

“Unitățile ROSU (trupele speciale ale MAI din Kosovo n.r.) au invadat teritoriul tuturor celor patru municipalități sârbe din Nordul Kosovo. Au fost reținuți angajați ai poliției kosovare de etnie sârbă și civili, a anunțat postul de televiziune.

În municipalitatea Zubin Potok și partea de Nord a Kosovska Mitrovica localnici ridică pe străzi baricade pentru a împiedica accesul mașinilor autorităților kosovare.

Belgradul a subliniază că a informat reprezentanții comunității internaționale despre cele întâmplate.

”Dacă acțiunea Priștinei nu va fi stopată, nu există nicio îndoială asupra reacțiilor cu care va veni Serbia”, au adăugat autoritățile sârbe.

Игорь Пшеничников - Sputnik Moldova
Politolog: O armată în Kosovo înseamnă o amenințare pentru securitatea europeană

De asemenea, potrivit președintelui sârb, poliția kosovară a reținut și un rus, care făcea parte din misiunea ONU în Kosovo și Metohia (UNMIK).

Potrivit lui, e vorba de cetățeanul Federației Ruse Mihail Krasnoșenkov.

"Forțele albaneze au reținut câteva zeci de persoane în Nordul Kosovo și Metohia invocând combaterea crimei organizate și corupției", a menționat Vučić.

Mai devreme, Vučić a vorbit în fața parlamentului îndemnând să se înceteze ducerea în eroare a opiniei publice și să se recunoască pierderea Kosovo. De asemenea, acesta s-a pronunțat pentru îmbunătățirea relațiilor cu Priștina.

În același timp, liderul sârb a menționat că „în următoarele zile sau luni” albanezii s-ar putea deda la acțiuni violente.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe Instagram.

Accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Fluxul de știri
0