Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezvăluiri: Prăbuşirea Boeing 737 MAX - A fost publicat raportul preliminar

© AFP 2024 / ISSOUF SANOGOBoeing 737MAX „Ethiopian Airlines”
Boeing 737MAX  „Ethiopian Airlines” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul etiopian al Transporturilor a prezentat, joi, 4 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, raportul preliminar cu privire la prăbuşirea, pe 10 martie 2019, a avionului Boeing 737 MAX, după decolarea din Addis Abeba.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Raportul precizează că avionul era în stare bună și că echipajul a urmat procedurile de preluare a controlului aeronavei.

Raportul preliminar privind cauzele prăbuşirii avionului Boeing 737 MAX, pe 10 martie 2019, a fost prezentat joi reporterilor de către ministrul etiopian al Transporturilor, Dagmawit Moges.

Boeing 737 - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Specialist: Boeing 737 - Ultimele momente înainte de tragedie și cauza prăbuşirii

În text nu se menționează în mod explicit software-ul MCAS al aeronavei, dar se precizează că echipajul de la bord a respectat procedurile pentru preluarea controlului asupra aeronavei, dar nu au reuşit să recapete controlul. Documentul precizează că aeronava era în stare bună în momentul decolării.

Avionul Boeing 737 MAX s-a prăbușit pe 10 martie, ucigând 157 de persoane. Acesta este a doua tragedie în care a fost implicat un avion Boeing 737 MAX în mai puțin de cinci luni, ceea ce a condus la suspendarea zborurilor acestui model în întreaga lume.

La sfârșitul lunii martie, a fost intentat un proces împotriva companiei Boeing. Procesul a fost intentat de către o familie din Rwanda la Tribunalul federal din Illinois. Compania este acuzată că a conceput în mod defectuos sistemul de control automat al zborului.

Fluxul de știri
0