Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Luptătorii moldoveni – printre cei mai buni la Campionatul European Voievod Moldova 2019

Abonare
Luptători moldoveni au câștigat 12 medalii de aur, 2 de argint și 4 de bronz la Campionatul European Voievod Moldova 2019.

Voievozii au impresionat la Campionatul European Voievod Moldova 2019. Ei au cucerit 12 medalii de aur, din cele 70 acordate celor mai buni luptători. Competiția nu a fost deloc ușoară: moldovenii au trebuit să înfrunte concurenți puternici din România, Ucraina, Belarus și Azerbaijan.

”Sportivii moldoveni sunt foarte puternici. Mi-a plăcut echipa voastră. Și oamenii din Moldova îmi plac. Și vinul moldovenesc mi-a plăcut”, ne-a spus Marda Valiye, reprezentantul echipei din Azerbaijan.

Dificilă a fost confruntarea dintre voievozi și luptătorii din Ucraina. Ucrainenii au luptat profesionist și au cucerit opt medalii de aur.

”Suntem prima dată în Moldova. Suntem impresionați de pregătirea luptătorilor, în special de profesionalismul moldovenilor. Sperăm să colaborăm pe viitor”, ne-a relatat luptătorul ucrainean Alexei Rașak.

Nicolae Pascaru - Sputnik Moldova
Luptele ”Voievod” îi motivează pe adolescenți să renunțe la vicii

În cadrul competiției, a fost discutată posibilitatea de colaborare dintre Federația de kickboxing și box tailandez din Belarus și Federația de Luptă Națională ”Voievod”.

”Am stabilit, împreună cu Nicolae Pascaru, să organizăm în orașul Brest o competiție internațională. Posibil vom desfășura evenimentul sportiv în luna septembrie, anul acesta, cu ocazia aniversării al 1000 de ani de la fondarea orașului Brest”, ne-a povestit sportivul Serghei Șișciț.

Campionatul European Voievod promovează performanțele luptătorilor moldoveni și prietenia dintre țările învecinate Moldovei. Principalul scop însă urmărit de Federația de Luptă Națională ”Voievod”, organizatorul competiției, este educarea unei generații sănătoase.

”Noi promovăm modul de viață sănătos și fără vicii. Ne dorim ca toți copiii să aibă posibilitatea să facă antrenamente. Dacă sălile sportive vor fi pline, puțină lume vom avea în spitale”, a declarat Nicolae Pascaru, președintele Federației de Luptă Națională ”Voievod”.

Svetlana Prisacaric - Sputnik Moldova
Așa ceva vezi doar în filme: Luptători Karate Do, într-un turneu de amploare, la Chișinău

Mesajul promovat de Federația de Luptă Națională ”Voievod” dă rezultate. Tot mai mulți părinți își încurajează copiii să practice sportul.

”Fratele meu a participat la competiție. A luat locul I. De un an face lupte, și a câștigat deja două medalii. Sportul l-a făcut mai activ și mai responsabil”, ne-a spus o tânără.

”Băiatul meu face lupte de patru luni. La început l-am convins eu, dar apoi i-a apărut pasiunea față de sport. Sunt sigur, sportul îl va educa”, ne-a mărturisit un tată.

Campionatul European Voievod Moldova  a fost organizat pentru al șaptelea an consecutiv. La această ediție au participat 300 de luptători, inclusiv 100 din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0