Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Luptele ”Voievod” îi motivează pe adolescenți să renunțe la vicii

© Sputnik / Rodion ProcaNicolae Pascaru
Nicolae Pascaru - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți adolescenți au abandonat consumul de alcool și droguri datorită suportului Federației ”Voievod”
Luptele ”Voievod” îi motivează pe adolescenți să renunțe la vicii

"Voievod" este mai mult decât o tehnică de luptă națională. Pentru mulți tineri, pasionați de artele marțiale tradiționale, reprezintă și o școală a vieții. Adepții "Voievod" învață, pe lângă tehnicile de autoapărare, să-și controleze emoțiile, să aibă încredere în forțele proprii și să adopte un stil de viață sănătos. Despre avantajele tehnicii de luptă națională a vorbit fondatorul Federației "Voievod", Nicolae Pascaru, într-un interviu realizat de jurnalista radio Sputnik Moldova Maria Dimineț.

"Scopul nostru este să-i protejăm pe adolescenți de mediile și obiceiurile nocive. În perioada pubertății ei sunt curioși să însușească noi experiențe, de aceea sunt ușor influențabili. Ca urmare, există riscul să adopte comportamente periculoase pentru sănătate și viață, cum ar fi consumul de alcool, tutun, droguri sau comiterea infracțiunilor. Activitățile promovate de Federația "Voievod" îi ajută pe adolescenți să evite sau să depășească experiențele dăunătoare", a explicat Nicolae Pascaru.

25 de mii de tineri din țara noastră au însușit, în ultimii 20 de ani, tehnica de luptă națională promovată de Federația "Voievod".

Mai multe despre activitățile desfășurate de Federația "Voievod" și rezultatele obținute aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0