Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din Anglia: Produse periculoase în Marea Britanie post-Brexit

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul britanic trebuie să continue să transmită din timp informaţii prin care să avertizeze cu privire la produse nesigure şi periculoase care pot „inunda” Marea Britanie, atrage atenţia un grup pentru protecţia consumatorilor.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik, Doina Crainic. Marea Britanie ar putea fi „inundată” cu jucării, mașini și aparate electrice periculoase după Brexit, dacă guvernul nu acționează pentru a menține standardele de siguranță UE, avertizează grupul Which?, citat de The Independent.

Brexit - Sputnik Moldova
Moldovenii din Anglia post-Brexit: Va fi nevoie disperată de lucrători în acest sector

Anul trecut, sistemul de avertizare rapidă „Safety Gate” („Poarta de siguranță”) a marcat mii de produse de pe continent ca având probleme grave în ceea ce priveşte siguranţa. Numărul de astfel de probleme privind siguranța evidențiate de Safety Gate a crescut cu mai mult de o treime în ultimul deceniu, de la 1.542 în 2008 la 2.064 în 2018.

După Brexit, autoritățile britanice s-ar putea confrunta cu întârzieri importante în ceea ce priveşte primirea informațiilor despre produsele nesigure, dacă nu se va ajunge la un acord cu UE.

Regatul Unit nu va mai avea acces la rețelele de distribuire rapidă a informațiilor, cum este sistemul Safety Gate, ceea ce înseamnă că va trebui să se bazeze pe propriile structuri interne sau să aștepte până când alertele din UE vor fi făcute publice.

Întârzierile pot pune o presiune suplimentară asupra unui sistem de avertizare internă care are nevoie de reformă, subliniază Which?.

Produse periculoase, printre care scaune nesigure pentru autovehicule, detectori defecţi de monoxid de carbon sau mâzgă de jucărie toxică au fost descoperite la timp în ultimul an.

Pod feroviar pe Amur - Sputnik Moldova
EXCLUSIV: Oportunități de angajare pentru moldoveni în Marea Britanie, după BREXIT

Which? solicită guvernului să introducă sisteme de alertă europene și să creeze sisteme mai bune de distribuire a informațiilor cu țări din afara UE.

Anul trecut, Safety Gate a detectat 655 de probleme în legătură cu autovehicule, mai multe decât în cazul oricărei alte categorii de produse. Peste 200 de articole de îmbrăcăminte și textile au fost marcate, împreună cu 176 de aparate electrice și 121 de produse clasificate ca produse cosmetice.

În total, 180 de produse au fost menţionate ca prezentând risc de incendiu, 248, prezentând risc de șoc electric și 397, cu pericol de sufocare.

În 2019, au fost deja emise avize de retragere de pe piaţă a unor produse precum baterii de laptop HP care prezintă risc de incendiu, airbag-uri Honda care pot exploda și echipament inflamabil pentru copii Star Wars Stormtrooper.

Fluxul de știri
0