Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Franța trimite tancuri și trupe la granița cu Federația Rusă

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Unitatea franceză va fi dislocată în Estonia, la doar 140 de kilometri distanță de Rusia. Această desfășurare de forțe este contribuția Parisului la creșterea prezenței NATO în statele baltice și în Polonia. Rusia și-a exprimat în mai multe rânduri alarmarea asupra activităților Alianței în apropierea granițelor sale.

CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. O unitate de 300 de soldați din Armata Franceză și Legiunea Străină este așteptată să sosească în orașul estonian Tapa, la doar 140 de kilometri distanță de granița rusă, săptămâna viitoare, potrivit Ambasadei Franței la Tallinn.

NATO - Sputnik Moldova
Politică
Contradicțiile din cadrul blocului militar NATO se amplifică

Trupele vor rămâne în Estonia până la sfârșitul lunii august, ca parte a misiunii FRA-EFP LYNX, care urmărește să stimuleze prezența Alianței în regiune. De asemenea, Parisul va desfășura cinci tancuri Leclerc și 20 de vehicule de luptă pentru infanterie, inclusiv 13 VBCI, care este o versiune franceză a vehiculelor blindate multi-rol (MRAV). Acestea vor fi transportate în Estonia pe calea ferată.

Nu este pentru prima dată când forțele franceze au fost prezente în Estonia, deoarece au mai fost localizate în Tapa timp de zece luni în 2017. În plus, în 2018, forțele aeriene franceze au patrulat, de asemenea, spațiul aerian estonian în cadrul misiunii NATO pentru securitatea Baltică.

Această desfășurare este contribuția Franței la creșterea prezenței NATO în statele baltice și în Polonia. Soldații lor vor înlocui unitățile belgiene care se află în grupul de luptă condus de britanici în Tapa, potrivit site-ului web estonian ERR, citat de Sputnik International. Marea Britanie are 20 de tancuri Challenger-2, precum și 30 de IFV-uri. În plus, recent, Marea Britanie a trimis, de asemenea, cinci elicoptere de atac Apache la baza aeriană Amari din Estonia pentru a se alătura "prezenței sporite a NATO" de-a lungul frontierei Alianței cu Rusia.

Unitățile urmează să participe la antrenamentele anuale de la Storm (Kevadtorm) din Estonia, care implică 10.000 de soldați, care urmează să înceapă la 29 aprilie. După cum raportează site-ul estonian de știri, citând Ministerul Apărării al țării, prezența NATO va crește și în acest an în Marea Baltică, înaintea exercițiilor navale Baltic Protector și BALTOPS.

Drapelel statelor NATO - Sputnik Moldova
Eveniment istoric: Turcia condamnă o decizie a Statelor Unite - Criză în NATO

Moscova și-a exprimat în repetate rânduri alarmarea asupra activităților fără precedent ale NATO și pentru a-și spori prezența în regiune, invocând presupusa "amenințare rusească". Kremlinul a afirmat anterior că Rusia nu reprezintă o amenințare pentru nimeni, dar nu va lăsa fără atenție nici o activitate potențial periculoasă.

Marea Britanie, Canada, Germania și SUA conduc grupurile de lupte "multinaționale", parte a prezenței avansate a NATO (EFP) în Europa de Est. Militarii britanici desfășurați includ trupe din Regimentul regal blindat al regelui Hussars. NATO a fost de acord cu crearea unei prezențe viitoare în regiune în 2016 la un summit de la Varșovia.

Alianța și-a consolidat considerabil prezența în apropierea Rusiei în urma crizei din Ucraina din 2014, desfășurând grupuri de luptă, organizând exerciții majore și desfășurând avioane de recunoaștere și drone de-a lungul frontierei.

Fluxul de știri
0