Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Eveniment istoric: Turcia condamnă o decizie a Statelor Unite - Criză în NATO

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaDrapelel statelor NATO
Drapelel statelor NATO - Sputnik Moldova
Abonare
Este evident o criză în NATO, care pune în contradicție cele mai mari două forțe militare ale alianței.

BUCUREȘTI, 10 apr - Sputnik, Evan Răutu. Turcia a condamnat decizia SUA de includere pe lista organizaţiilor teroriste a Corpului Gărzilor Revoluţionare din Iran.

”Este de neînţeles decizia care vizează armata oficială a Iranului și va deschide calea instabilităţii în regiunea noastră”, a declarat ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, transmite Channel News Asia.

NATO - Sputnik Moldova
Fost ministru: NATO s-a transformat într-un „club al cumpărătorilor de arme”

Șeful diplomație de la Ankara a criticat și impunerea sancţiunile parţiale Iranului prin decizia unilaterală a SUA – dar și presiunile pe care Washingtonul le face asupra altor state pentru a urma aceeași politică.

Pe de altă parte, Turcia a criticat imixtiunea Iranului în Siria, dar Ankara dezvoltă o relație cu Teheranul, acționând pe principii pragmatice.

Reamintim că luni, SUA au anunțat includerea Gărzilor Revoluţionare iraniene, armata ideologică a Teheranului, pe lista neagră a organizaţiilor teroriste străine.

De remarcat că este un moment istoric, în care o țară NATO condamnă un demers al SUA, liderul blocului militar – și într-o direcție care vizează chiar chestiuni militare, de securitate internațională.

Este evident o criză în NATO, care pune în contradicție cele mai mari două forțe militare ale alianței. Reamintim că, recent, relațiile SUA – Turcia s-au tensionat din cauza deciziei SUA de a suspenda colaborarea pentru avioanele F35, acuzând achiziționarea de către Ankara a performatului sistem defensiv rusesc S-400.

Fluxul de știri
0