Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Modificări la intrarea în UE: Ce se va întâmpla la hotarele externe ale Uniunii Europene

CC0 / Pixabay / YvonneH / Шлагбаун, архивное фото
Шлагбаун, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
O rezervă de zece mii de polițiști la frontierele externe ale UE și reguli mai eficiente pentru returnarea imigranților din afara UE fără drept de ședere – asta au propus europarlamentarii.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Europarlamentarii propun să-i fie acordată Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă a UE o rezervă permanentă de 10.000 de polițiști de frontieră până în 2027.

флаг Евросоюза - Sputnik Moldova
Important pentru moldovenii din UE: Ce a decis Parlamentul European

Propunerea vine în contextul în care frontierele externe ale Europei au înregistrat în ultimii ani o creștere fără precedent a numărului de migranți și refugiați care doresc să intre în UE. Noile propuneri urmăresc dotarea agenției UE cu o rezervă permanentă de 10.000 de polițiști de frontieră până în anul 2027 și obținerea unor reguli mai eficiente pentru returnarea resortisanților din afara UE fără drept de ședere. Rezerva permanentă va fi alcătuită din personalul angajat de agenție, precum și din personalul selecționat de către țările UE, menționează Parlamentul European într-un comunicat. Normele ar urma să intre în vigoare din 2021.

„Trebuie să fim corecți cu cei care merită protecție, aspri cu cei care se hrănesc pe seama celor vulnerabili și fermi cu cei care doresc să încalce regulile”, a declarat Roberta Metsola (PPE, Malta) înaintea votului asupra noilor măsuri de consolidare a Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex).

Uniunea Europeană - Sputnik Moldova
Nou regulament al Uniunii Europene – Vezi ce impune documentul și cine este vizat

Modificările vizează o mai bună gestionare a migrației, asigurarea securității în cadrul Uniunii și pentru frontierele externe ale UE. Noile rezerve permanente ar putea, la cererea unei țări din UE, să efectueze controlul asupra frontierelor și gestionarea migrației, precum și lupta împotriva criminalității transfrontaliere. În caz de urgență, țările vor putea recurge la asistența rezervei pentru reacție rapidă.

După aprobarea oficială de către Parlament și Consiliu, noile norme vor intra în vigoare la 20 de zile după publicarea lor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Noile rezerve permanente vor fi introduse începând cu anul 2021.

Fluxul de știri
0