Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Iată ce făceau membrii unui grup criminal organizat în Moldova

© Photo : Poliția Republicii MoldovaReținere, imagine simbol
Reținere, imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
O grupare criminală a fost destructurată de procurorii PCCOCS și angajații INI. Iată ce au găsit oamenii legii la Ialoveni.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Procurorii PCCOCS, în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Direcției Generale Urmărire Penală și ofițerii de investigație ai Direcției Antidrog a INI, au destructurat un grup criminal organizat specializat în contrabandă, producere și comercializare a drogurilor sintetice (în special PVP).

Percheziții - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială PCCOCS și „Fulger”: Iată ce făcea o grupare criminală feroce - Foto

Oamenii legii au efectuat peste zece percheziții la domiciliile și în automobilele suspecților, în cadrul cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile, calculatoare, 2500 de Euro, carduri bancare și înscrisuri de ciornă cu mențiuni despre veniturile obținute din realizarea drogurilor.

De asemenea, au fost depistate peste 140 de cartele SIM ale unui operator național care au fost utilizate la deschiderea conturilor electronice de plată și ulterioara gestionare a tranzacțiilor financiare.

În urma acțiunilor procesuale desfășurate, a fost depistat și lichidat un laborator de producere a drogurilor cu tehnica și utilajul necesar, dislocat în raionul Ialoveni, unde se păstrau și precursorii destinați fabricării drogurilor, materia-primă fiind adusă pe cale de contrabandă din Ucraina.

La domiciliul suspecților, precum și în locurile utilizate ca ascunzișuri, au fost depistate și ridicate droguri în cantități deosebit de mari cu o valoarea pe piața neagră de peste o jumătate de milion de lei.

Activitatea grupului criminal se baza pe comercializarea drogurilor prin intermediul aplicațiilor electronice de comunicare. Suspecții au creat trei „magazine online” unde plasau anunțuri cu tipul și cantitatea drogurilor disponibile, precum și locul unde acestea pot fi ridicate.

Cannabis - Sputnik Moldova
Societate
Grupare periculoasă, destructurată la Florești: Iată ce făcea în nordul țării - Foto

Drogurile erau plasate în ascunzișuri, iar după ce consumatorul efectua achitările la terminalele electronice de plată, primea indicații exacte de unde pot fi ridicate stupefiantele.

După examinarea înscrisurilor de ciornă s-a constatat că, pe parcursul unei perioade nedeterminate de timp, suspecții au reușit să plaseze peste 9000 de pachețele cu droguri în ascunzișuri, de diferită greutate, iar valoarea acestora ar depăși zece milioane de lei.

Totodată, în cadrul urmăririi penale au fost acumulate probe cu privire la achiziționarea de către suspecți a unor bunuri din banii proveniți din realizarea drogurilor. Astfel, au fost ridicate și aplicate sechestre pe două automobile de model BMW X5, BMW Seria 5 și pe un apartament din municipiul Chișinău.

Oamenii legii au reținut cinci persoane cu vârstele cuprinse între 20 și 25 de ani, originari din municipiul Chișinău și raionul Ialoveni.

Toți învinuiții au fost reținuți, pe numele lor fiind eliberate mandate de arestare pe un termen de 30 zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la șapte și până la 15 ani.

Fluxul de știri
0