Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune specială PCCOCS și „Fulger”: Iată ce făcea o grupare criminală feroce - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții - Imagine Simbol
Percheziții - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oamenii legii au destructurat un grup criminal organizat, gestionat din penitenciare.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu angajații Inspectoratului Național de Investigații au destructurat o grupare criminală.

Cannabis - Sputnik Moldova
Societate
Grupare periculoasă, destructurată la Florești: Iată ce făcea în nordul țării - Foto

Oamenii legii au documentat acțiunile ilegale ale membrilor unei grupări criminale, aflați în detenție în penitenciarele din regiunea de Sud a țării.

Potrivit procurorilor, membrii grupului criminal acumulau mijloacelor financiare şi altor bunuri pentru crearea de fonduri bănești ale organizaţiei criminale din mediul penitenciar, aşa zisa „vistierie hoțească”.

Mijloacele băneşti erau acumulate ca urmare a organizării, dirijării și comiterii infracțiunilor (tâlhării, jafuri, furturi, escrocherii), organizarea jocuri de hazard între deținuți pentru crearea unor datorii artificiale, pentru transmiterea lucrurilor interzise în instituții penitenciare, crearea artificială a unor conflicte între deținuți, în baza cărora ulterior șantajau rudele acestora.

Urmare a acțiunilor criminale, lunar se colectau aproximativ 200 de mii de lei pentru susținerea organizației criminale.

Astfel, în urma efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu angajații INI, cu participarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor și cu susținerea angajaților BPDS „Fulger”, au efectuat zece percheziții, dintre care cinci au fost efectuate în patru instituții penitenciare și alte cinci la domiciliile suspecților.

задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Societate
Grup criminal, destructurat. În schemă, implicați și oamenii legii - Foto

Astfel, în celulele deținuților au fost depistate mai multe obiecte interzise, cum ar fi: telefoane mobile, înscrisuri de ciornă care denotă evidența financiară, cărți de joc, routere wi-fi, cartele SIM, dispozitive artizanale de consumare a drogurilor și altele.

La domiciliile suspecților, aflați la libertate, au fost depistate: înscrisuri de ciornă cu evidențe referitor la datorii acumulate de către potențialele victime ale grupului criminal, ordine de eliberare a mijloacelor financiare din instituții bancare, recipise, mijloace financiare.

Oamenii legii petrec un complex de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în activitate infracțională cât și stabilirea victimelor acțiunilor ilegale.

Fluxul de știri
0