Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vrei să știi ce pensie vei avea? Iată ce trebuie să faci

© Sputnik / Мирослав Ротарьpensionari пенсионеры
pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Casa Naţională de Asigurări Sociale îndeamnă cetăţenii să nu fie indiferenţi faţă de viitorul său şi să verifice periodic contul personal de asigurări sociale.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Indiferent de faptul în care sferă activează cetăţeanul, este angajat într-un loc de muncă sau concomitent în câteva locuri, toată informaţia despre transferul contribuţiilor de asigurări sociale pentru perioada de după 1 ianuarie 1999 este fixată în Registrul de stat al evidenţei individuale în sistemul public de asigurări sociale. Aceste date reprezintă baza de calcul pentru viitoare pensie şi alte plăţi sociale, potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS).

пенсионер - Sputnik Moldova
Societate
Schimbări majore pentru bărbații din Moldova care ies din acest an la pensie

Fiecare angajat poate urmări care este starea contului său personal de asigurări sociale. Pentru a obţine acces la datele sale personale, asiguratul trebuie să depună o cerere la Casa teritorială de asigurări sociale pentru a obţine loghinul şi parola  pentru a intra în sistemul informaţional ACCES CPAS.

Cererea pentru a primi, modifica sau restabili parola de acces la contul curent în sistemul informaţional ACCES CPAS poate fi depusă şi în mod electronic la adresa de e-mail – cpas@cnas.gov.md.com. Aceasta trebuie să conţină în mod obligatoriu telefonul de contact al solicitantului, deoarece parola este înmânată fiecărui solicitant personal.

”Până la moment parole de acces la contul curent de asigurări sociale au obţinut mai bine de 50 de mii de utilizatori”, anunță CNAS.

Банкноты номиналом 200 и 500 лей  - Sputnik Moldova
Societate
Unele pensii au fost majorate cu aproape 2500 de lei. Cine sunt beneficiarii

Accesul la sistem se poate efectua de la orice calculator conectat la reţeaua Internet, accesând site-ul www.cnas.md cu utilizarea bannerului ACCES CPAS. Pagina web oferă posibilitatea vizualizării şi imprimării informaţiei acumulate la contul personal pentru toată perioada de activitate realizată după 1 ianuarie 1999. Informaţiile la contul personal se actualizează lunar.

”Informaţia din Registru de stat este confidenţială, de aceea interacţiunea între sistemul informaţional ACCES CPAS şi utilizator este protejată printr-un şir de prevederi normative ale securităţii informaţionale”, potrivit CNAS.

Casa Naţională de Asigurări Sociale îndeamnă cetăţenii să nu fie indiferenţi faţă de viitorul său şi să verifice periodic contul personal de asigurări sociale.

Fluxul de știri
0