Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări majore pentru bărbații din Moldova care ies din acest an la pensie

© Sputnik / Evghenii Panasencoпенсионер
пенсионер - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Începând cu 1 iulie 2019, în Republica Moldova se stabilește vârsta standard de pensionare de 63 de ani pentru bărbați.

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Începând cu 1 iulie 2019, în Republica Moldova se stabilește vârsta standard de pensionare de 63 de ani pentru bărbați, potrivit Legii cu privire la sistemul public de pensii.

деньги  - Sputnik Moldova
Din februarie, pensia unor anumite categorii de pensionari crește cu până la 5000 de lei

Conform modificărilor operate în Legea privind sistemul public de pensii, începând cu 1 iulie 2017, a intrat în vigoare majorarea treptată a vârstei de pensionare şi majorarea stagiului de cotizare atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Vârsta standard de pensionare de 63 de ani pentru bărbaţi va fi atinsă la 1 iulie 2019, iar pentru femei — la 1 iulie 2028.

Atingerea vârstei de pensionare de 63 de ani pentru femei se realizează prin creşterea anuală a vârstei standard de pensionare cu 6 luni:  

© Photo : Captură ecran Lex Justice / Vîrsta standard de pensionare
Schimbări majore pentru bărbații din Moldova care ies din acest an la pensie - Sputnik Moldova
Vîrsta standard de pensionare

Totodată va fi egalat stagiul complet de cotizare pentru bărbaţi şi femei, care va constitui 34 de ani. Pentru bărbaţi el a fost stabilit începând cu 1 iulie 2018, iar pentru femei începând cu 1 iulie 2024.

Fluxul de știri
0