Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sprijinirea valorilor familiei nu e fascism, e grija pentru omenire - reprezentant al WCF

© Sputnik / OsmatescoAlexei Komov
Alexei Komov - Sputnik Moldova
Abonare
Atitudinea puternică pentru valorile tradiționale ale familiei nu este fascism, așa cum insinuează adesea mass-media, ci doar o preocupare pentru viitorul omenirii, a declarat pentru RT Aleksey Komov de la Congresul Mondial al Familiilor (WCF).

CHIŞINĂU, 6 apr - Sputnik. Mass-media liberale, stimulate de "câinii de pază" care aţâţă ură, cum ar fi Southern Poverty Law Center, și-au pierdut mintea la cea de-a 13-a întrunire a Congresului Mondial al Familiilor (WCF) care a avut loc la Verona, Italia, la sfârșitul lunii martie, etichetând participanții drept "extremă dreaptă" și "neo-nazişti" care atacă femeile și suprimă drepturile minorităților sexuale.

Alexei Komov, care reprezintă WCF la ONU și în Rusia, a respins aceste acuzaţii, pe care le-a calificat drept "știri complet false", argumentând că Congresul Mondial al Familiilor s-a desfășurat pentru că "pentru orice societate sănătoasă este important să susțină familia, astfel încât oamenii să poată avea copii și națiunile să înflorească în viitor".

"Valorile familiei sunt în pericol, deoarece există grupuri de lobby foarte puternice care impulsionează drepturile de gen, acceptarea căsătoriilor între persoane de același sex, avorturile, eutanasia, precum și legalizarea drogurilor și a prostituției. Credem că acest lucru este distructiv pentru "familia naturală" și o nebunie care va aduce omenirea la distrugere".

Патриарх Московский и всея Руси Кирилл во время Рождественского богослужения в храме Христа Спасителя в Москве - Sputnik Moldova
Rusia
Patriarhul Kiril: Respingerea valorilor familiei duce civilizația în haos

În ceea ce privește participanții, au fost "politicieni, oameni de știință, cercetători și activiști" din SUA, Europa, Rusia, America Latină și Australia. Viceprim-ministrul italian, Matteo Salvini, "a ținut un discurs înflăcărat", iar alți doi miniștri italieni au participat, la fel ca alţi reprezentanții din 60 de țări, inclusiv lideri ai grupurilor conservatoare americane și membri ai Parlamentului rus și ai Bisericii Ortodoxe, a spus activistul.

Potrivit lui Komov, agresiunea mass-media faţă de WCF a fost atât de dură, deoarece "acei oameni care doreau să demonizeze Rusia sunt foarte supărați pe noi pentru că, în ciuda tuturor sancțiunilor și a dezinformării masive, în ciuda tuturor eforturilor de a ne face dușmanii unul altuia, prietenia conservatoare rezistă".

Marșul pentru Viață 2016 - Sputnik Moldova
Societate
Anul Familiei în Moldova: Iată când va fi lansat oficial - detalii

Iar atacurile nu s+au limitat la Internet. Mai mult de 10.000 de protestatari "LGBT și feminişti" s-au adunat la Verona în timpul evenimentului, iar polițiştii care asigurau ordinea publică a fost nevoită să intervină și au fost închise anumite drumuri în jurul Piazza Braon din Verona, unde a avut loc conferința.

Activiștii chiar au încercat să "pună capăt" evenimentului "prin apeluri făcute la hotelurile în care locuiau participanții, făcând uz de amenințări, pentru ca acele hoteluri să-și anuleze rezervările. Au fost chiar amenințări cu răfuiala fizică împotriva participanților. Vă puteți imagina că acest lucru se întâmplă în Europa în secolul XXI?", se întrebă Komov.

"Dar este imposibil să ne oprească, pentru că marea majoritate a oamenilor, nu numai în Italia, ci în întreaga Europă, în Rusia și în întreaga lume sunt cu noi. Apărarea familiei tradiționale este un concept învingător".

Igor Dodon a avut o întîlnire cu Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii - Sputnik Moldova
Societate
Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Patriarhul Kiril: Ce invitaţie i-a făcut şeful statului

Komov a subliniat că a avut loc și un miting în sprijinul conferinței de la Verona, care a atras de două ori mai mulți oameni decât protestul anti-WCF și a avut loc fără incidente, dar şi fără atenția mass-mediei.

În ciuda demonizării lor în presă, WCF și activiștii săi nu au recurs niciodată la mijloacele folosite de oponenții lor, a spus Komov. "Suntem oameni foarte pașnici. Suntem pentru libertatea de exprimare și libertatea de gândire, religie și educație":

Komov a abordat de asemenea speculațiile vehiculate de mediile de informare că el ar fi fost "agentul lui Putin", spunând că nivelul de legătură dintre WCF și Guvernul rus a fost "exagerat". Cu toate acestea, el a recunoscut că acest congres a sprijinit pe deplin poziția Moscovei de a promova valorile familiei și nu a făcut niciun secret din faptul că WCF a beneficiat de sprijin din partea unor fundații private din Rusia care au aceleaşi viziuni, precum și de la Biserica Ortodoxă.

Fluxul de știri
0