Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Patriarhul Kiril: Respingerea valorilor familiei duce civilizația în haos

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПатриарх Московский и всея Руси Кирилл во время Рождественского богослужения в храме Христа Спасителя в Москве
Патриарх Московский и всея Руси Кирилл во время Рождественского богослужения в храме Христа Спасителя в Москве - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Civilizația va deveni vulnerabilă în fața haosului în cazul în care va renunța la valorile tradiționale ale familiei, a declarat Patriarhul rus Kiril.

BUCUREȘTI, 31 ian – Sputnik. Renunțarea la valorile familiei în lumea contemporană vulnerabilizează civilizația în fața haosului care distruge societățile umane, a declarat Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kiril în cadrul unui eveniment festiv organizat la Kremlin cu ocazia împlinirii a 10 ani de la întronizare, transmite RIA Novosti.

Президент РФ В. Путин выступил на заседании Архиерейского собора РПЦ - Sputnik Moldova
Politică
Putin: Rusia va apăra libertățile cetăţenilor, inclusiv cea religioasă

"În civilizația contemporană, definiția familiei este tot mai diluată până la o confuzie totală. În conștiința colectivă sunt lansate și activ plantate semințele unor idei false despre importanța așa-numitei “identități de gen”, necesitatea unei dezvoltări timpurii a sexualității la copii, diversitatea formelor de căsătorie, caracterul firesc și natural al "căsătoriilor de probă", mișcarea pentru refuzul de a concepe copii – așa-numita "childfree", a spus Patriarhul.

Potrivit lui, acestea și multe alte “virusuri” distrug valorile tradiționale ale familiei. În legătură cu aceasta, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a reamintit că aceste valori reprezintă nu doar una din “căile spre o viață veșnică, dar și o condiție a fericirii personale, în calitate de părinte și de copil în viața pământească, precum și o temelie solidă a vieții sociale”.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK.

Fluxul de știri
0