Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru viitorii șoferi: Noi prevederi pentru obținerea permisului de conducere

© Sputnik / Rodion ProcaPermis de conducere - Imagine simbol
Permis de conducere - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Servicii Publice anunță că, începând cu data de 1 aprilie, intră în vigoare noile prevederi pentru obținerea permisului de conducere.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Agenția Servicii Publice anunță că, începând cu data de 1 aprilie curent, admiterea candidaților la probele examenului pentru obținerea permisului de conducere, teoretică sau practică, se va efectua doar în baza programării prealabile.

Marina Roșcovan - Sputnik Moldova
Atenție șoferi: La ce să atrageți atenția atunci când solicitați legitimația polițistului

Programarea la proba teoretică

Programarea la proba teoretică se acceptă după finalizarea cursului de școlarizare în școlile de profil, iar la proba practică – după ce candidatul a obținut calificativul admis la testul teoretic.

Pentru a spori capacitatea de examinare a subdiviziunilor teritoriale competente, Agenția Servicii Publice a mărit numărul sesiunilor la ambele probe, dar și al persoanelor care pot fi examinate într-o zi.

Totodată, a fost majorat numărul de locuri pentru programarea la urgență. Măsurile luate vor contribui la fluidizarea procesului de evaluare.

Candidații pot beneficia de Serviciul „Programare prealabilă la examenul de obţinere a permisului de conducere” direct la subdiviziunea teritorială, accesând pagina web a agenției www.asp.gov.md, telefonic la numerele de contact afișate în compartimentul „Informații utile/subdiviziuni teritoriale” sau prin intermediul „Call centrului” la numărul de telefon 14909.

Programarea este deschisă pe un termen de trei luni. Înregistrarea va fi anulată în cazul neprezentării la data și ora stabilită, fiind necesară o nouă programare în acest sens.

Автомобиль - Sputnik Moldova
Important pentru șoferi! Se anunță schimbări radicale, decizia va fi luată în luna iunie

Programările de urgență pentru susţinerea probei teoretice şi practice în cadrul Secției calificare a conducătorilor auto din municipiul Chișinău se fac exclusiv online.

În restul subdiviziunilor teritoriale competente, candidații se pot programa telefonic sau direct la oficiu. Perioada maximă de programare urgentă la examen nu poate depăşi trei zile lucrătoare, începând cu ziua ulterioară adresării.

Informație utilă

Reamintim că odată cu intrarea în vigoare a modificărilor la „Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier” rezultatul admis la proba teoretică este valabil timp de un an.

Dacă proba teoretică este gratuită, atunci cea practică îl costă de fiecare dată pe candidat câte 200 de lei dacă o susţine din prima. Programarea la examenul de urgență costă 300 de lei.

Fluxul de știri
0