Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru șoferi! Se anunță schimbări radicale, decizia va fi luată în luna iunie

CC0 / Pixabay / Creative_Media_Imaging / Автомобиль
Автомобиль - Sputnik Moldova
Abonare
Patruzeci de state, printre care și cele din Uniunea Europeană și Japonia, au semnat un proiect de acord cu ONU, care prevede că, din 2020, toate autoturismele şi autoutilitarele noi să aibă sistem de frânare automat. 

CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Proiectul ar urma să fie aprobat în luna iunie, iar obligativitatea va fi instituită doar pentru mașinile noi.

"Mașinile vor fi echipate cu un senzor care va detecta vehiculele din faţă şi pietonii. Dacă șoferul nu reacționează, mașina va frâna automat", a afirmat Jean Rodriguez, purtător de cuvânt ONU pentru Europa, care este citat de digi24.ro.

Oficialii menționează că decizia finală o va lua șoferul.

Se estimează că aproape 20 de milioane de mașini noi vor fi echipate în fiecare an cu sistemele automate de frânare. Iar asta va reduce semnificativ numărul de accidente şi de victime.

"Credem că numărul accidentelor s-ar putea reduce 37-40 la sută", a declarat Jean Rodriguez, purtător de cuvânt ONU pentru Europa.

Deocamdată nu au fost oferite date despre costul noilor sisteme de frânare și dacă acesta ar putea afecta prețul final al mașinilor.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

 

Fluxul de știri
0