Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Record istoric pentru Moldova: Încasări de sute de milioane, într-o singură zi - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariLei - Imagine Simbol
Lei - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Recordul precedent a fost înregistrat în luna martie, anul trecut.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Pentru ziua de 25 martie 2019 a fost înregistrat un record istoric privind încasările zilnice la Bugetul de Stat din taxe și impozite administrate de Serviciul Fiscal de Stat.

FISC - Sputnik Moldova
O instituție din Moldova a încasat miliarde de lei la bugetul de stat

Pentru ziua de 25 martie, încasările la Bugetul de Stat au fost de peste 670 de milioane de lei. Recordul precedent – 510 milioane de lei, a fost înregistrat în martie 2018.

”În total, pe toate componentele BPN, încasările pe 25 martie au constituit 873 de milioane de lei, iar împreună cu cele administrate de Serviciul Vamal – 949 milioane de lei”, a scris ministrul Economiei, Ion Chicu, pe pagina sa oficială de Facebook.

Cea mai considerabilă parte din această sumă revine, bineînțeles, impozitului pe venit din activitatea de întreprinzător – 428 milioane de lei.

În total, în luna martie de la acest impozit au fost încasați la BPN peste 1 miliard de lei.

”Ne bucură acest fapt sub aspect de încasări la buget, dar, mai ales, pentru faptul, că activitatea de business devine în Moldova, deja si oficial, una profitabilă”, a menționat Ion Chicu.

Fluxul de știri
0