Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O instituție din Moldova a încasat miliarde de lei la bugetul de stat

Abonare
Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public național (BPN) în lunile ianuarie-februarie 2019 au crescut cu 9.2 la sută, comparativ cu perioada similară a anului 2018.

CHIȘINĂU, 1 mart – Sputnik. Fiscul a acumulat peste 5.5 miliarde de lei la Bugetul public național în primele două luni ale anului curent – creștere cu 473 milioane de lei față de perioada similară a anului precedent.

Налоговый кодекс - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Informație importantă de la fisc: Cine va evalua bunurile sechestrate

Astfel, în perioada de referință au fost înregistrate încasări în sumă de 5.6 miliarde lei.

În raport cu aceleași luni din anul precedent, s-a înregistrat o creștere cu 473 milioane lei.

Respectiv, la cele patru componente ale Bugetului public național, au fost înregistrate următoarele rezultate:

La Bugetul de stat

Pe parcursul lunilor ianuarie și februarie ale anului curent au fost încasate 2,4 miliarde lei, ceea ce constituie cu 229.1 milioane lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018, sau o creștere cu 10.7 la sută.

La Bugetele locale

Au fost înregistrate încasări de 516.3 milioane lei, ceea ce reprezintă cu 4.2 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent (0,8 la sută).

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Premieră absolută: Veniturile percepute de fisc, mai mari decât cele colectate de Vamă

La Bugetul asigurărilor sociale de stat

În perioada menționată, au fost încasate 2 miliarde lei, ceea ce constituie cu 106.9 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere cu 5.6 la sută.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicale

Au fost acumulate circa 705.2 milioane lei, cifră ce constituie cu 132.8 milioane lei mai mult comparativ cu lunile ianuarie și februarie ale anului 2018, sau o creștere cu 23,2 la sută.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0