Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovagaz implementează o nouă modalitate de citire a datelor de pe contor

© Sputnik / Miroslav RotariМолдовагаз
Молдовагаз - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovagaz începe implementarea unui amplu program ce prevede automatizarea procesului de citire a datelor de pe contoarele consumatorului.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. SA „Moldovagaz”, împreună cu operatorii rețelelor de distribuție de gaze, implementează proiectul de instalare a echipamentului de citire și transmitere a indicilor contorului la distanță, numit și radio modul. Potrivit întreprinderii, aceasta se face pentru îmbunătățirea calității serviciilor prestate consumatorilor.

Счета за коммунальные услуги - Sputnik Moldova
Imediat după alegeri, au venit facturile la gaz. Iată care este surpriza

SA „Moldovagaz” și operatorii rețelelor de distribuție de gaze au același scop: automatizarea tuturor proceselor, de la citirea datelor până la facturare și achitarea facturilor”, se menționează într-un comunicat al SA „Moldovagaz”.

Potrivit furnizorului de gaze, introducerea noului sistem automatizat va reduce la minim greșelile de citire a datelor contorului, respectiv consumatorii vor achita exact cât au consumat.

”Controlorul nu se va mai deplasa lunar pentru citirea indicilor contorului, iar consumatorul nu își va mai face griji pentru transmiterea indicilor contorului, în cazul în care nu poate asigura accesul controlorului”, potrivit ”Moldovagaz”.

SA „Moldovagaz” deține un Program pe termen lung de instalare a echipamentului de citire și transmitere a indicilor contorului la distanță pentru toate nodurile de evidență ale consumatorilor din Republica Moldova. Implementarea programului începe în 2019, în Chișinău, în colaborare cu operatorul rețelei de distribuție gaze SRL „Chișinău-gaz”.

Fluxul de știri
0