Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Imediat după alegeri, au venit facturile la gaz. Iată care este surpriza

© Sputnik / Miroslav RotariСчета за коммунальные услуги
Счета за коммунальные услуги - Sputnik Moldova
Abonare
Imediat după alegeri, furnizorul de gaze naturale a început să distribuie facturile la consumul de gaz pentru consumatorii casnici.

CHIȘINĂU, 27 feb – Sputnik. Compania ”Moldovagaz” a început să le distribuie consumatorilor facturile la consumul de gaze naturale pentru luna ianuarie. Furnizorul a anunțat, la începutul lunii februarie, că primele facturi din acest an vor fi distribuite cu întârziere din cauza modificării modalității de facturare a consumului de gaze naturale furnizate.

”În legătură cu actualizarea sistemului informațional de evidență a gazelor naturale operată pentru optimizarea calității serviciilor prestate consumatorilor finali, în luna februarie 2019 facturile care conțin datorii pentru luna ianuarie 2019 vor fi repartizate mai târziu”, anunța furnizorul de gaze.

Termenul de achitare a datoriilor este indicat expres în factură și este prelungit până în luna martie.

Schimbarea survenită în procesul de eliberare a facturilor de către ”Moldovagaz” a coincis cu alegerile parlamentare care au avut loc pe data de 24 februarie. Mai multe voci au declarat că facturile întârzie din cauză că după scrutin tariful la gazele naturale pentru consumatorii finali se vor majora.

деньги  - Sputnik Moldova
Vor crește tarifele la energie și gaz? Ce răspunde ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a reacționat, spunând că nu a discutat și nici nu are în plan o decizie privind o astfel de majorare de tarife.

Potrivit datelor de pe facturi, tariful la gazele naturale a rămas același ca și înainte de alegeri. Un metru cub de gaze naturale costă 4,70 de lei pentru un consum de până la 30 de metri cubi. Un metru cub de gaze naturale după un consum de 30 de metri cubi costă 4,89 de lei.

Moldovagaz schimbă temporar modalitatea de facturare a gazelor>>>

Începând cu luna martie, modalitatea de eliberare a facturilor persoanelor fizice de către ”Moldovagaz”, cât și termenele de achitare, vor avea loc conform condițiilor anterioare.

Fluxul de știri
0