Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAE al Rusiei: Instrumentele de menținere a stabilității în Europa sunt ineficiente

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaSediul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Moscova
Sediul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
Acest fapt a provocat accentuarea crizelor și conflictelor mai vechi și apariția altora noi, consideră viceministrul de Externe al Federației Ruse, Aleksandr Glușko.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Instrumentele de menținere a stabilității în Europa s-au dovedit a fi ineficiente, crizele și conflictele mai vechi s-au accentuat și au apărut altele noi, a declarat în cadrul unei conferințe științifico-practice viceministrul de Externe al Federației Ruse, Aleksandr Glușko, citat de RIA Novosti.

European Commission President Jean-Claude Juncker addresses the European Parliament in Strasbourg, France, September 9, 2015 - Sputnik Moldova
Juncker: nu există o agendă de securitate fără Rusia. Europa nu este un stăpân al lumii

„Instrumentele de menținere a stabilității în Europa s-au dovedit a fi ineficiente, fapt ce a dus la accentuarea crizelor și conflictelor mai vechi și la apariția altora noi”, a spus Aleksandr Glușko.

Potrivit acestuia, conflictele nu sunt reglementate, terorismul continuă să fie o amenințare, persistă problema valurilor haotice de migranți, se amplifică contradicțiile ce țin de dezvoltarea neuniformă și diferențele de nivel al bunăstării țărilor, lupta privind controlul asupra resurselor, accesul la piața de desfacere și arterele de transport.

Stereotipurile războiului rece s-au dovedit a fi trainice, a adăugat Glușko.

Viceministrul de Externe al Federației Ruse a menționat că demonizarea anumitor țări este pusă nu doar la baza politicii asociațiilor occidentale, ci și la baza construcției militare. Glușko susține că miza pe acțiunile unilaterale duce la extinderea spațiului în care domină haosul și incapacitatea de administrare.

 

Fluxul de știri
0