Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, față în față cu Vasnețov: Ce i-a spus despre discuțiile cu liderii din Parlament

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a avut prima întrevedere de lucru cu noul Ambasador al Federației Ruse, E.S. Oleg Vasnețov
Igor Dodon a avut prima întrevedere de lucru cu noul Ambasador al Federației Ruse, E.S. Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului l-a mai informat pe oficialul rus despre dialogul inițiat cu liderii principalelor forțe politice parlamentare în vederea depășirii blocajului politic post-electoral.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a avut în această dimineață o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, în cadrul căreia s-a făcut un schimb de opinii cu privire la dezvoltarea relațiilor de colaborare moldo-ruse, precum și despre situația internă din țara noastră.

Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Igor Dodon îi invită la o masă de discuții pe Greceanîi, Plahotniuc, Sandu și Năstase

”Am salutat faptul că în Rusia au demarat activitățile de marcare a Anului Republicii Moldova în Federația Rusă. Astfel, în aceste zile, la Moscova, organizația obștească ”Pentru prietenia dintre Moldova și Rusia” a organizat o Seară a prieteniei cu participarea reprezentanților organizațiilor obștești din Moldova și Rusia. Urmează ”Forumul oamenilor de afaceri” de la Kursk, ”Festivalul Culturii Moldovenești” de la Sankt Petersburg – evenimente ce vor avea loc în luna aprilie”, a declarat șeful statului.

În cadrul dialogului cu ambasadorul rus, președintele țării a vorbit și despre desfășurarea în Moldova a acțiunilor dedicate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

Șeful statului l-a mai informat pe oficialul rus despre dialogul inițiat cu liderii principalelor forțe politice parlamentare în vederea depășirii blocajului politic post-electoral.

Igor Dodon, despre sarcinile noului Parlament - Sputnik Moldova
Video
Igor Dodon, despre sarcinile noului Parlament - Video

”Am fost unanimi în opinia că discuțiile demarate vor impulsiona procesele politice și vor contribui la determinarea partidelor respective în luarea unei decizii finale privind crearea unei majorități parlamentare, ori organizarea alegerilor anticipate”, a declarat Igor Dodon.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a organizat în ajun discuții separate cu liderii PSRM, PDM și Blocului Politic ACUM, unde au fost analizate formulele de creare a unui nou Guvern. Șeful statului s-a arătat mulțumit de rezultatele acestor discuții și a declarat că acum mingea se află în terenul acestor partide, de care depinde dacă Moldova va avea un Guvern sau va merge la alegeri parlamentare anticipate.

Șeful statului i-a invitat pe liderii PSRM, PDM și Blocului Politic ACUM la o masă de discuții comună marți, 2 aprilie, ora 12:00.

Președintele a precizat în cadrul celor trei întrevederi că dacă până în luna iunie nu va fi format un Guvern, atunci Parlamentul urmează să fie dizolvat și în țară vor fi anunțate alegeri parlamentare anticipate.

Fluxul de știri
0