Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 1 aprilie, tariful la energia electrică în Moldova s-ar putea majora

© Sputnik / Rodion Proca / Bani
Bani - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Din 1 aprilie, prețul mediu ponderat de procurare a energiei electrice achiziționate este de 54,2 dolari/MWh sau cu două procente mai mult față de prețul actual de procurare a energiei electrice.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Compania ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” anunță că, din 1 aprilie 2019, prețul mediu ponderat de procurare a energiei electrice achiziționate este de 54,2 dolari/MWh. Astfel, prețul de procurare a electricității va crește cu două procente în comparație cu prețul actual.

Высоковольтные провода - Sputnik Moldova
Cât va costa energia electrică în Moldova din 1 aprilie

Volumul de energie necesară întreprinderii de furnizare va fi asigurat, potrivit  noului contract anual de achiziţie a energiei electrice, în perioada 1 aprilie 2019 – 31 martie 2020, de către SA ”Energocom” în proporție de 85 la sută de la CERS Moldovenească la prețul de 52,4 dolari/MWh și 15 la sută – de la compania „ДТЭК Павлоградуголь” la prețul de 64,4 de dolari/MWh.

Decizia cu privire la majorarea tarifului pentru energia electrică achitată de consumatorul final o ia Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

În prezent, clienții Gas Natural Fenosa plătesc pentru un kilowatt/oră (kW/h) 1,79 de lei.

Fluxul de știri
0