Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât va costa energia electrică în Moldova din 1 aprilie

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaВысоковольтные провода
Высоковольтные провода - Sputnik Moldova
Abonare
Consumatorii din zona deservită de Compania Gas Natural Fenosa Furnizare Energie achită un tarif de 1,99 lei pentru un kilowatt/oră.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Cel mai mare furnizor de electricitate din Moldova, compania Gas Natural Fenosa, anunță că în urma finalizării procesului de selectare a ofertelor pentru achiziţia anuală a energiei electrice, companiile grupului, Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa Furnizare Energie, au adjudecat cea mai avantajoasă ofertă în cadrul concursului de procurare a energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2018 – 31 martie 2019.

Rețele electrice - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Locuitorii din 45 de localități din Moldova au rămas fără energie electrică

La concursul de oferte au prezentat propuneri şi au participat  ÎS ”Energocom”  și ПАО ”Донбассэнерго”. După două runde de negocieri, cea mai avantajoasă s-a dovedit a fi oferta ÎS „Energocom”.

Preţul mediu al energiei electrice achiziționate începând cu 1 aprilie 2018 este de aproximativ 52,8 dolari/MWh. Volumele de energie necesare companiilor Grupului Gas Natural Fenosa în Moldova vor fi asigurate de către „Energocom” în proporție de 70 la sută de la CERS Moldovenească la prețul de 50,4 dolari/MWh și 30 la sută de la ООО "ДТЭК" la prețul de 58,4 dolari/MWh.

Consumatorii din zona deservită de Compania Gas Natural Fenosa Furnizare Energie achită un tarif de 1,99 lei pentru un kilowatt/oră.

Fluxul de știri
0