Congresmenii SUA nu doresc ca Europa să obțină gaze din Rusia

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaLansarea celei de a doua tranșe a gazoductului „Nord Stream”
Lansarea celei de a doua tranșe a gazoductului „Nord Stream” - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă inițiativele vor fi aprobate de Senat, ele vor fi transmise președintelui SUA pentru a fi semnate.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Camera Reprezentanților a Congresului SUA a adoptat un proiect de lege privind contracararea livrării resurselor energetice din Rusia în Europa.

Proiectul se numește „Cu privire la prioritatea eforturilor de consolidare a cooperării instituțiilor SUA în scopul de a convinge țările Europei Centrale și de Est să-și diversifice sursele de energie și itinerarul livrărilor, să consolideze securitatea energetică a Europei și să ajute SUA să-și atingă scopurile în domeniul securității energetice globale”, iar mai pe scurt – „Legea anului 2019 privind securitatea energetică europeană și diversificarea”. Pentru acest proiect au votat 391 de deputați, iar 24 au fost împotrivă, informează RIA Novosti.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov: Federația Rusă nu se va aventura într-o cursă a înarmărilor

Proiectul de lege are menirea de a reduce dependența țărilor din regiune de livrările de gaze rusești, a mări concurența pe piață, a încuraja investițiile firmelor americane în infrastructura din Europa, precum și a mări exportul de energie și tehnologii din SUA. Conform proiectului de lege, toate acestea trebuie să reprezinte scopul politicii externe americane și să fie susținute prin eforturile diplomatice corespunzătoare. În afară de aceasta, este prevăzută susținerea directă de către SUA a construirii conductelor care trebuie să contribuie la realizarea acestui scop.

Autoritățile americane consideră că Rusia, în special „Turkish Stream”, prezintă un pericol pentru securitatea energetică a Europei.

Pentru a deveni lege, proiectul de lege trebuie să fie aprobat de Senat și semnat de către președintele SUA.

Fluxul de știri
0