Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Serghei Lavrov: Federația Rusă nu se va aventura într-o cursă a înarmărilor

© Sputnik / Alexeï FilipovSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Rusia nu se va aventura într-o cursă a înarmărilor și nu va amplasa rachete cu rază medie și scurtă de acțiune în regiuni în care nu sunt amplasate rachete americane, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Rusia nu va amplasa rachete cu rază medie și scurtă de acțiune și nu se va aventura în cursa înarmărilor, însă SUA ignoră acest lucru, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

“Sunt ignorate cu premeditate inclusiv deciziile anunțate de noi potrivit cărora Rusia nu-și va amplasa rachete cu rază medie și scurtă de acțiune, cu bazare terestră, în acele regiuni unde nu vor fi amplasate sisteme similare de producție americană. Așa cum a declarat președintele Putin, noi vom răspunde în oglindă doar la acțiunile SUA, iar răspunsul nostru va fi de o măsură care nu va implica Rusia într-o cursă costisitoare a înarmărilor”, a declarat Lavrov în cadrul conferinței pentru dezarmare de la Geneva.

Test cu rachetă balistică, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
O nouă cursă a înarmărilor? SUA vor testa rachete interzise după ieşirea din Tratatul INF

Reamintim că pe 2 februarie președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că Washingtonul demarează procedura de părăsire a Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF). Secretarul de stat, Mike Pompeo, a declarat că “în cazul în care Rusia nu va reveni la o respectare deplină și verificabilă a acordului în decurs de șase luni”, documentul va fi denunțat.

Pe 2 februarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Rusia va răspunde în oglindă la decizia SUA de a părăsi INF și își va suspenda participarea la tratat. Șeful statului rus a menționat că Rusia nu trebuie să se aventureze și nu se va aventura într-o cursă costisitoare a înarmărilor. În același timp, Putin a adăugat că toate propunerilor Rusiei de dezarmare “rămân pe masa de negocieri, iar ușile rămân deschise”, însă a cerut să nu mai fie inițiate niciun fel de negocieri pe acest subiect. Pe 4 martie, Putin a semnat decretul prin care Rusia își suspendă oficial respectarea INF.

Fluxul de știri
0