Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Caz îngrozitor la Institutul Mamei și al Copilului, i-au încurcat stomacul cu plămânii

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O tânără acuză medicii de moartea copilului ei de doar două săptămâni. Ea spune că medicii i-ar fi introdus incorect o sondă prin care micuțul era alimentat.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. O femeie din Rezina îi acuză pe medici că bebelușul ei de doar două săptămâni a murit din cauza lor.  Mama copilului spune că bebelușul ei s-a născut prematur și a fost nevoie ca acesta să fie hrănit cu ajutorul unei sonde.

Ședință de judecată - Sputnik Moldova
Societate
Înfiorător: Copil de 11 ani de la Centrul Vatra, mort în urma torturii

Femeia spune că medicii i-au pus sonda incorect copilului, iar laptele ajungea în plămâni și nu în stomac așa cum ar fi trebuit să se întâmple în mod normal. Acest lucru a dus la decesul copilului, scrie presa locală. Totul s-ar fi întâmplat la Institutul Mamei și al Copilului din Capitală. Responsabilii din cadrul spitalului au refuzat să ofere informații presei.  

Nicoleta a născut un bebeluș de 2 kilograme și 100 de grame în data de 21 februarie. Bebelușul a venit pe lume prematur, la 7 luni și din această cauză medicii i-au spus că micuțul avea nevoie de o intervenție chirurgicală, care nu era foarte complicată. 

Femeia povestește că bebelușul se simțea mai bine, dar a observat că sonda prin care era hrănit copilul era murdară și a cerut să fie schimbată. Ulterior, starea copilului s-a înrăutățit. Acestuia îi era greu să respire.  

Părintele Calistrat Chifa - Sputnik Moldova
Părintele Calistrat: ”o femeie care a făcut avort este o mamă a unui copil mort”

Mama micuțului a făcut un roentgen care a arătat că sonda prin care era hrănit copilul a fost introdusă într-un plămân. Băiețelul a fost transferat din nou în secția reanimare și conectat la aparatele de respirație artificială.

În data de 8 martie copilul s-a stins din viață. Mama bebelușului mai spune că a rămas uimită când a citit rezultatele expertizei medico-legale. Acolo nu era precizat nimic de sonda care i-a fost introdusă copilului. Cauza decesului fiind o pneumonie bilaterale. Părinții au apelat la un avocat.

Directorul Institutului Mamei și al Copilului, Sergiu Gladun, a declarat pentru Sputnik Moldova că va reveni cu o reacție mai târziu.  La fel, corespondenții Sputnik Moldova au încercat să obțină o reacție în acest caz și de la ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, dar și de la secretartul de Stat al ministerului, Boris Gâlcă, dar nimeni nu a răpuns la telefon. 

Fluxul de știri
0