Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Panică la Europa Liberă: Naționalismul, cotă de 50%! Sub 50% români mai cred în UE și NATO

© AFP 2024 / ANDREI PUNGOVSCHICasa poporului. România
Casa poporului. România - Sputnik Moldova
Abonare
Panică: Europa Liberă recunoaște speriată că românii nu mai au încredere în UE și în NATO și că bazinul electoral naționalist a ajuns la aproape 50 la sută din populație

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES, 23 mart - Sputnik, Daniela Porovăț. Un articol publicat de Europa Liberă, redacția de România, arată din titlu că euro-atlantiștii sunt îngrijorați de faptul că românii și-au pierdut încrederea în UE și în NATO și că își caută o soluție naționalistă.

”Cât de euro-atlantiști mai sunt românii: mai puțin de 50% merg pe mâna UE și NATO”, titrează cunoscutul instrument de propagandă finanțat de americani. Așadar, până și Europa Liberă recunoaște că românii au început să se trezească și să vadă că au fost înșelați prin aderarea României la NATO și UE.

Europa Liberă citează în materialul său mai multe sondaje de opinie din 2019 care converg în aceeași direcție: pentru prima oară de la aderarea României la structurile euro-atlantice, încrederea în acestea a scăzut sub 50 la sută, în timp ce ”naționalismul este văzut ca o mișcare necesară pentru România de aproape jumătate dintre români”, după cum spune articolul citat. 

Drapelel statelor NATO - Sputnik Moldova
Politică
NATO - Avertisment dur pentru Germania sau șantaj pe față?

Această tendință, explică Europa Liberă, este în acord cu mișcările similare care pot fi observate în Ungaria și Polonia. ”Pe de altă parte, o cercetare făcută de Institutul american Pew în 2017 sugera că Grecia, Bulgaria și România sunt singurele state al Uniunii Europene în care sunt majoritari cei care cred că este nevoie de o Rusie puternică pentru a contracara influența Occidentului”, recunoaște portalul de știri finanțat de americani.

Europa Liberă pare foarte nemulțumită și de faptul că peste jumătate din români au o părere bună despre Rusia, citând în acest sens un eurobarometru mai vechi pe care îl consideră de actualitate și care, probabil, ar arăta o creștere a respectului românilor față de Rusia în ultima perioadă.

Se poate extrage concluzia că întoarcerea românilor spre propria lor țară și dezamăgirea lor față de Occident a devenit atât de mare încât nici măcar propaganda vestică nu o mai poate ascunde, așa că preferă să o evidențieze pentru a trage un semnal de alarmă că decidenții trebuie să ia măsuri împotriva populației. 

Форум руководителей ведущих СМИ государств-участников БРИКС Пути создания общего информационного пространства БРИКС - Sputnik Moldova
Rusia
SUA și NATO vor lua măsuri pentru descurajarea militară a Rusiei

Așa se explică de ce niciun partid naționalist nu va candida la alegerile europarlamentare din mai, orice încercare în acest sens fiind blocată de teama ca nu cumva cei aproape jumătate dintre românii care își doresc o mișcare suveranistă românească să iasă la vot și să aibă o reprezentare politică puternică.

Până acum s-a considerat că cei peste 50 la sută dintre românii care lipsesc de la vot sunt doar dezinteresați și nu vor să aibă de a face cu politica. Dar dacă ei așteaptă, de fapt, un partid cu adevărat românesc și care să lupte pentru autodeterminarea țării? Așa s-ar explica de ce s-au făcut atâtea eforturi pentru a distruge orice speranță a naționalismului românesc care are un bazin electorat de aproape 50 la sută din populația cu drept de vot din România, după cum recunoaște chiar și Europa Liberă.

Fluxul de știri
0