Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Londra: Sute de mii de oameni în stradă contra Brexitului - video

© REUTERS / Henry NichollsСторонники ЕС участвуют в марше «Народное голосование» в центре Лондона
Сторонники ЕС участвуют в марше «Народное голосование» в центре Лондона - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oamenii nu doresc retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, motiv pentru care au manifestat, astăzi, cerând organizarea unui al doilea referendum pro sau contra Brexitului.

BUCUREȘTI, 23 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Pe pancardele participanților la protest erau scrise mesaje precum ”Cel mai bun acord este nici un Brexit!” și ”Noi cerem o consultare populară!”

Acesta ar putea fi cel mai mare protest anti-Brexit de până acum, spun organizatorii. De asemenea, ei au precizat că au un motiv întemeiat să creadă că numărul de 700.000 de manifestanți – potrivit organizatorilor - atinsă în cursul unei adunări de același gen în octombrie, a fost depășită.

Susţinătorii menţinerii Marii Britanii în UE au pornit de la Marble Arch de lângă Hyde Park, la amiază, după care s-au îndreptat spre biroul premierului, iar apoi spre parlamentul de la Westminster, informează agerpres.ro

European Council President Donald Tusk holds a news conference after receiving British Prime Minister Theresa May's Brexit letter in notice of the UK's intention to leave the bloc under Article 50 of the EU's Lisbon Treaty to EU Council President Donald Tusk in Brussels, Belgium March 29, 2017. - Sputnik Moldova
Politică
Statele EU27 au votat în unanimitate extinderea Brexit: Este așteptată decizia Londrei

Trebuie făcută precizarea, deosebit de importantă, că petiția lansată în cursul acestei săptămâni pentru anularea Brexitului a strâns, în numai 3 zile, patru milioane de semnături, după apelul lansat de premierul Theresa May deputaților pentru a ratifica acordul de retragere din Uniunea Europeană.

Premierul britanic a exclus în mai multe rânduri organizarea unui nou referendum pentru sau contra Brexitului. May a considerat că, în acest fel, s-ar agrava divizările și s-ar fragiliza sprijinul democrației.

© REUTERS / Kevin CoombsСторонники ЕС участвуют в марше «Народное голосование» в центре Лондона
Londra: Sute de mii de oameni în stradă contra Brexitului - video - Sputnik Moldova
Сторонники ЕС участвуют в марше «Народное голосование» в центре Лондона

Potrivit susținătorilor Brexitului, un al doilea referendum ar duce la declanșarea unei crize constituționale majore. 

Brexit - Sputnik Moldova
Uniunea Europeană a ajuns la un consens cu privire la cererea de amânare a Brexit

Mai mult, vineri, Theresa May a lăsat să se înțeleagă că ea ar putea să nu supună la vot săptămâna viitoare – pentru a treia oară – acordul privind Brexitul, care a fost deja respins cu o largă majoritate de două ori de Camera Comunelor din ianuarie și până în prezent.

Situația este destul de dificilă pentru May, ziarele Times și Daily Telegraph precizând că presiunile se accentuează asupra premierului britanic pentru ca aceasta să demisioneze.

© REUTERS / Peter NichollsСторонники ЕС участвуют в марше «Народное голосование» в центре Лондона
Londra: Sute de mii de oameni în stradă contra Brexitului - video - Sputnik Moldova
Сторонники ЕС участвуют в марше «Народное голосование» в центре Лондона

Liderii europeni, care se reuniseră joi şi vineri la Bruxelles, au amânat data Brexitului din 29 martie pentru 22 mai dacă Camera Comunelor ratifică acordul de retragere săptămâna viitoare, sau pentru 12 aprilie în caz contrar.

Vineri, aceștia au atenționat UE că dispune de o ultimă șansă de a părăsi UE în mod ordonat.

Fluxul de știri
0