Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Unic din prima secundă” – Marșul pentru Viață 2019 s-a desfăşurat la Chişinău - Foto

© Photo : Ortodox.mdUnic din prima secundă: Marș Pentru Viață - 2019
Unic din prima secundă: Marș Pentru Viață - 2019  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La Chișinău s-a desfășurat o nouă ediție a Marșului pentru Viață, acțiune în cadrul căreia participanții și-au propus să susținerea valorilor fundamentale: viața, familia și să combată avortul.

CHIȘINĂU, 23 mart– Sputnik. O nouă ediție a „Marşului pentru viaţă“ s-a desfăşurat astăzi, 23 martie 2019, la Chişinău, anunță ioanmosnegutu.info.

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Părinte Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, împreună cu mai mulţi slujitori, au parcurs traseul Spitalul municipal nr.1 – Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a se pronunța în susținerea valorilor fundamentale: viața, familia și pentru a combate avortul. 

Marș pentru Viață 2018 - Sputnik Moldova
Marș pentru Viață 2018 la Chișinău - "O lume pentru viață" - FOTO

Evenimentul se încadrează într-o serie de acțiuni cu același mesaj, organizate în diferite state ale lumii, la care s-au aliniat şi mai multe localități din Republica Moldova. Prin acest demers organizatorii îşi propun să tragă un semnal de alarmă asupra respectării dreptului la viaţă şi să convingă oamenii şi instituţiile să apere viaţa, chiar când este vorba despre cei nenăscuți.

În acest an, motto-ul Marşului pentru Viaţă 2019 a fost „Unic din prima secundă”.

Episcopul Ioan a explicat într-un interviu oferit pentru portalul ortodox.md semnificația motto-ului Marșului pentru Viață „Unic din prima secundă”: 

Marș pentru Viață - 2017 - Sputnik Moldova
Marș pentru Viață 2018: Îndemnul unei femei - a fi pro-viață înseamnă a fi pro-femeie

„Unic din prima secundă” – Înseamnă că în momentul în care are loc contopirea între cele două celule și, practic putem vorbi despre viață, după învățătura Bisericii noastre Dumnezeu sădește în acel embrion, în acel prunc în formare, sufletul. Persoanele umane sunt persoane din clipa în care au fost procreate. Atâta iubire a așezat Dumnezeu în fiecare dintre noi, încât chiar dacă suntem într-o atât de mare diversitate, fiecare purtăm amprenta unicității noastre”, a spus PS Ioan.

La finalul acțiunii, în Piața Marii Adunări Naționale, a fost organizat un concert caritabil Live for Life, cu acces liber.

Marșul pentru viață este la a V-a ediție națională. În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974. În Republica Moldova, a fost organizat pentru prima dată la Chișinău și Orhei, în 2015.

Fluxul de știri
0