Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Marș pentru Viață 2018: Îndemnul unei femei - a fi pro-viață înseamnă a fi pro-femeie

© Photo : Facebook / Natalia LozanMarș pentru Viață - 2017
Marș pentru Viață - 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
În prima lună de primăvară, pe 24 martie, în zeci de localități din Republica Moldova și România, se va desfășura cea mai mare acțiune de sprijinire a femeii aflate în criză de sarcină - Marșul pentru Viață - 2018.

CHIȘINĂU, 3 mart — Sputnik. A devenit deja o tradiție — luna martie este declarată „Luna Pentru Viață”. Pentru al patrulea an consecutiv, mai multe asociații din Republica Moldova și România vor organiza acțiuni de sensibilizeze a opiniei publică asupra dreptului la viață de care trebuie să se bucure fiecare. Punctul culminant va fi Marșul pentru Viață care se va desfășura pe data de 24 martie concomitent în mai multe localități atât în Republica Moldova, cât și în România.

Marș pentru viață desfășurat pe 25 martie 2017 în zeci de orașe din România și Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Sociolog român, despre cele mai grave 4 probleme ale României - detalii

Președintele Asociației Studenți pentru viață din România, Alexandra Nadane, a venit cu un îndemn către toată lumea să participe la Marșul pentru Viață, pentru a fi solidari cu femeile aflate în criză de sarcină.

”Vă așteptăm pe 24 martie pentru ca să mărturisim sprijinul nostru pentru demnitatea vieții, să mărturisim bucuria noastră de a sprijini viața, pentru a sprijini la modul concret femeile aflate în criză de sarcină. Vă așteptăm la Marșul pentru Viață”, a spus Alexandra Nadane.

”Dreptul la viață, libertate și demnitate ale omului nu încep și nu se acordă de la un anumit nivel financiar, intelectual, de sănătate ori al vârstei, ci sunt date de faptul că suntem oameni, iar oameni suntem din momentul concepției”, est scris într-un comunicat al asociației.

Potrivit organizatorilor, chiar și oameni politici care susțineau în trecut avortul la cerere sunt astăzi pro-viață. Cu câteva decenii în urmă, Președintele de azi al Statelor Unite, Donald Trump, era un susținător al avortului. Dar a cunoscut îndeaproape o situație de criză de sarcină, a văzut copilul care s-a născut și a înțeles că acel copil minunat nu s-ar fi născut dacă mama lui nu alegea viața. Așa a devenit pro-viață, în urma experienței, nu prin urmarea unei ideologii.

”A fi pro-viață înseamnă a fi pro-știință, pro-femeie, pro-copil, pro-sprijin.”

În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974.

În România, a fost organizat pentru prima dată la Timișoara, în 2008.

Evoluția numărului de organizatori ai MPV în ultimii ani:

2013 — 23 de orașe din România;

2014 — 40 de orașe din România;

2015 — 79 de orașe (77 din România, 2 din Republica Moldova);

2016 — 130 de orașe (110 din România, 20 din Republica Moldova);

2017 — 287 (138 de orașe din România și 149 localități din Republica Moldova).

Marșul pentru viață este neconfesional și apolitic.

Organizatorii locali sunt independenți unii de alții.

În Chișinău, Marșul pentru viață 2018 „O lume pentru viață" este organizat de către Asociația Moldova pentru Viață, iar la București de Asociația Studenți pentru viață și va avea loc sâmbătă, 24 martie.

Fluxul de știri
0