Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Marș pentru Viață 2018 la Chișinău - "O lume pentru viață" - FOTO

© Photo : Moldova OrtodoxăMarș pentru Viață 2018
Marș pentru Viață 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă, la Chișinău s-a desfășurat acțiunea Marșul pentru viață 2018 - “O lume pentru viață”, care a fost organizat în cadrul campaniilor internaționale anuale de promovare a culturii vieții.

CHIȘINĂU, 26 mart — Sputnik. Cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, sâmbătă, la Chișinău, a avut loc Marșul pentru Viață, cu genericul "O lume pentru viață". Evenimentul este la a IV-a ediție în Republica Moldova. Pentru a accentua importanţa vieți și a familiei, slujitorii Domnului și enoriașii mai multor parohii din Capitală au parcurs traseul Spitalul municipal nr.1 — Scuarul Catedralei "Naşterea Domnului", informează ortodox.md.

La eveniment a participat și Episcopul de Soroca, Ioan Moșneguțu, care a declarat că pentru a avea o societate sănătoasă din punct de vedere spiritual, creștinii trebuie să dea dovadă de responsabilitate.

„Biserica noastră dreptmăritoare întotdeauna a încurajat familiile să preţuiască viaţa, să se împlinească prin naşterea copiilor, în duhul dragostei jertfelnice faţă de Hristos. Dacă suntem creștini, să fim și responsabili, să nu ne prefacem că nu cunoaștem încercările și frământările care preced avortul. Avortul poate fi evitat în foarte multe cazuri, când nu suntem nepăsători. Suntem oare noi responsabili când cineva din anturajul nostru constată că „nimeni nu-mi este alături, nimeni nu îmi oferă șansa de alege altă opțiune în afară de avort"? Doar așa putem vorbi de o societate sănătoasă din punct de vedere spiritual, cu implicarea fiecăruia dintre noi, atât pentru un viitor mai bun, cât şi pentru a trăi veşnic în iubirea lui Dumnezeu", — a menţionat PS Ioan, Episcop de Soroca.

Potrivit site-ului oficial al organizatorilor, în zilele de 24 și 25 martie au fost organizate mai multe evenimente în peste 240 de localități din România și Republica Moldova.

În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974. La Chișinău, Marșul pentru viață 2018 — "O lume pentru viață" a fost organizat de către Asociația Moldova pentru Viață.

Fluxul de știri
0